Hvordan man forstår hvad Netmasks gør (for de ikke-tekniske)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For at forstå netmasker skal vi se tal som computere gør. Mens vi har ti fingre at regne med, har en computer kun to. De fleste bøger kalder dem til og fra, men du kan kalde dem til venstre og højre eller andre modsatte. Mens en computer kun har to 'fingre' til vores ti, kan det regne med dem meget hurtigt. Binær er skrevet med kun nuler og dem.

2.

Hvordan vil du tælle til 20? 1 ... 2 ... 3 ... OK. Så du kender den del allerede. En computer, i binær, har ikke tallene 2 til 9. Så spring over dem, og du har .. 1 .. 10 .. 11 .. 100. Det er alt der er til det. For at se det simpelthen:
0 0
1 1
2 10
3 11
4 100
5 101
6 110
7 111

Hvis du nogensinde er forvirret om, hvad der kommer næste, er 101 eller 110, hvad der er næste i decimal ('normale' tal) næste i binære også.
Brug en videnskabelig regnemaskine, kan du indtaste et hvilket som helst nummer, tryk på 'Bin', og det vil vise noget skrevet i en og nul. Sådan ser computere 'verden'. Med Microsoft Windows-regnemaskinen kan du indtaste et nummer og trykke på Bin for at se den binære version eller, med Bin valgt, indtast et binært tal og tryk på Dec for at se decimalværdien.

3.

IP-adresser svarer til et rumnummer .De giver et bestemt sted.For at holde det helt enkelt, lad os lade ud, at der er syv hotelværelser på en enkelt etage. Tre er vestfløjen og fire er på østfløjen (vi hopper over den zenlignende 'zero' værelse). For at gøre det lettere at se, vil vi også udfylde hvert nummer, så kortere tal har ledende nul. Vores rumnummer ser ud som dette billede.

Binære computere er meget hurtige, men de gør det bedste, når de gives enkle on / off, left / right beslutninger. Netværk 'routere' bestemmer, hvilken vej trafikken skal gå, og medmindre du har langsom internetadgang, skal de gøre det så hurtigt som muligt. For at opnå dette bruger de enkle og retfærdige regler. I vores hotel skal vi sende to robotpiger til at rengøre værelserne.

Roboterne har brug for en hurtig måde at finde ud af, hvilke værelser der skal gå til. Når man ser på kortet, begynder alle værelserne på vestfløjen med '0' og alle værelser på østfløjen starter med '1'. Så hvis robotterne træder ind fra midten, er alt, hvad vi har brug for, sat op en tegn, der siger:
u0026 lt; == 0\_\_
1 \_\_ == u0026 gt;
Dette er en netmaske. Den giver robotten en enkelt pladsholder i et binært tal for at være opmærksom på. Roboterne har brug for at se netmask i binær, så vi skal skrive det på en sådan måde, at robotten 'kun bryr sig om cifferet i den tredje pladsholder' eller ... 100.

5.

Som du kan se, har vi kun syv værelser her, og internettet er bare en smule større. Så vi bygger en anden etage på vores hotel og tilføjer et forudgående ciffer til vores rumnummer. Disse er rum 1000 til 1111. Hvis du skriver det hele ud, kan du se, at alle værelserne på vestfløjen stadig følger 100 netmasken, men vi har nu fire cifre i vores netværk, så vi siger 0100. For at sende vores robot til vestfløjen på øverste etage sender vi det til en elevator med to knapper, '0 \_\_\_ u0026 quot; og '1 \_\_\_' (vores netmaske på 1000). Der vender det til venstre for at gå til vestfløjen \_1\_\_. Nu har vi en nem måde at fortælle robotterne, hvor de skal hen.

6.

Vi har kun defineret fire pladsholdere eller 'bits' for vores placeringer, så denne wold kaldes en '4-bit' netværk, og det er ikke meget stort. Internettet bruger fire 8-bit-tal til at angive netværk og bestemte steder. 8-bits kan gå så højt som 11111111, som ved hjælp af vores praktiske regnemaskine konverterer til 255 i decimaltal. Hvis du nogensinde har spekuleret på hvorfor de ikke lige begynder at tilføje 256, 257 og fremover, skal du forestille dig de dårlige robotter, der forsøger at finde ud af, hvilken etage der er, nu hvor du ikke bruger et simpelt antal bits. Det er også derfor, at netmasker er skrevet som et tal mellem 0 og 255. Konverter 192 fra decimal til binær og det begynder at ligne vores gulv nummer igen: 11000000.

7.

Jeg ved det har været længe, ​​men vi har overskredet mange pæne ting om internet routing og netmasker samt nogle af de mangler (hvoraf mange er adresseret i 'IPV6' eller IP version 6, hvor vi er alle Nu, når du forstår lidt om netmasker, hvordan kan det hjælpe dig med at forstå, hvad din computer bruger det til på arbejde eller i hjemmet? Nå, med en netmask på 255.255.255.128 (10000000 i binær), ved din computer, at første tre oktetter (en oktet er en måde at sige 8 bits) og det første nummer i den sidste oktet er involveret i routing. Hvis vores computer klokken 12 3.123.123.054 (00110110) ønsker at tale med en computer på 123.123.123.072 (01001000) det ved det på samme 'gulv' eller netværkssegment og kan tale direkte med det. Hvis den ønsker at tale til en computer på 123.123.123.204 (11001100), er den første bit forskellig, så den sender trafikken til routeren, så routeren kan finde ud af, hvilken ledning der skal gå videre. Hvis du har brug for at adskille computere i dit hjem til forskellige undernetværk (eller undernet), er det bedst at opdele dem langs en netmaske, der gør det muligt for din router eller skifte til let at bestemme hvilken ledning, der skal sendes gennem trafikken. Det gør også anvendelsen af ​​trafikregler meget nemmere og hurtigere.

Endelig kan du bruge en netmaske som 00000010 (2 i decimal) for at opdele et netværk op, men, kigger på vores rumoversigt, det ville svare til at sige 'nord eller sydvendte værelser'. Faktisk robotterne kan håndtere det lige så nemt, men vores decimalsystem konvertering af disse ulige netmasker kan blive temmelig uhåndterlig. Generelt sætter netværksdesignerne alle de ulige netmasker i rum 0 og glemmer dem. Hvis din computer ikke kan tale med nogle grupper af computere, men kan tale med nogle andre, er det normalt en fejlagtig netmaske at bebrejde.

Alle spekulerede på, hvad det andet nummer med din IP-adresse betyder? Hvis du tænker på en IP-adresse, er som et rumnummer, så fortæller Netmasks dig, hvordan du kommer derhen. At forstå hvordan netmasker fungerer, lader dig forstå, hvor store dele af internettet der fungerer, og hvordan du kan bruge dem på dine egne husholdningsnetværk.