Om Anonymizers

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Det er vigtigt at have en grundlæggende forståelse for, hvordan netop internet anonymizers arbejder. Når en anonymizer er oprettet på en computer, etablerer den en sikker forbindelse med computeren, besøger de websteder, som personen ønsker at surfe og derefter sender resultaterne tilbage, så ingen er opmærksomme på, hvilke websteder en person har besøgt eller hvad nogen

Historie

Den første anonymizer, der blev oprettet, var Anonymizer.com, som blev grundlagt af Lance Cottrell i 1997, da han arbejdede for at tjene sin astrofysik Ph.D. ved University of California-San Diego. Cottrell etablerede Kosovos privatlivsprojekt, som hjalp brugerne til at bruge anonyme tjenester til at rapportere fra indersiden af ​​Kosovos krigszone uden at skulle have frygt for gengældelsesadfærd. Cottrell var en stor privatlivsperspektør, og mange andre anonymiseringstjenester fulgte efter, at han havde oprettet Anonymizer.com.

Fordele

Der er mange fordele ved at bruge anonymiserere. Selv 'bogmærker' på en computer kan anonymiseres. Den vigtigste fordel ved anonymiserere er, at de er meget nemme at bruge. Hvis du bruger networked anonymizers, er det bare at konfigurere de rigtige konfigurationer i din webbrowser, som gør det muligt for alle dine Iinternet-surfe at være fuldstændigt og 100 procent anonyme og fortrolige. Imidlertid er 'single point' anonymisering også mulig (det vil sige, hvis du kun vil være anonym på en bestemt hjemmeside).

Overvejelser

Der er dog flere begrænsninger og begrænsninger for brug af anonymizer. Nogle af disse begrænsninger omfatter plugins, Java, Active X, HTTP'er og Javascript. Surfing websteder med disse applikationer kan ikke garantere 100 procent anonymitet. For eksempel er der situationer med plug-ins fra tredjepart, hvor du ikke vil have nogen garanti for, at dit program ikke vil udvikle en uafhængig forbindelse til et eksternt websted, der ikke er anonymiseret.

Typer

Hvis du overvejer at bruge en internet anonymizer service, der er mange fantastiske muligheder derude. Nogle populære internet anonymizers omfatter den førnævnte Anonymizer.com, samt Psiphon, Pure Privacy, Anonymous, Surfola, AnonService, Silent Surf, Merletn og mange andre. Anonymizers, eller mere specifikt internet anonymizers, er tjenester, der muliggør mere privat (eller anonym) webbrowsing. Mange mennesker kan lide at bruge anonymiserere, mens de surfer på internettet for at opretholde deres privatliv så meget som muligt, fordi mange websites indsamler personlige oplysninger om websurfere, som f.eks. En persons internetprotokol (IP) -adresse.