Sådan ændres den fysiske adresse på et Ethernet-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd din computer og klik derefter på knappen 'Start' nederst i venstre side af skærmen.

2.

Klik på 'Kontrolpanel' -knappen i menuen Start og klik derefter på ikonet 'Netværksforbindelser' i det nye menuskærmbillede.

3.

Højreklik på netværket kort og vælg derefter menuen 'Egenskaber', hvis du bruger Windows 98, 2000 eller XP. Klik på linket 'Vis computere og enheder' for at hente enhedens menu, hvis du bruger Windows Vista og derefter højreklik på netværkskortet og vælg 'Egenskaber'.

4.

Vælg fanen, der siger 'Generelt', og klik derefter på enten 'Indstillinger' eller 'Avanceret' afhængigt af hvilken version af Windows du bruger.

5.

Klik på 'Ejendom' og vælg derefter den mulighed, der siger 'Netværksadresse'. Indtast den nye MAC-adresse, du vil bruge i tekstboksen, der er mærket som 'Værdi'. Klik på knappen, der siger 'OK', og start derefter computeren igen.

Tips og advarsler

  • MAC-adressen skal være nøjagtigt 12 cifre lang og kan bestå af både bogstaver og tal.
  • Du kan muligvis ikke få adgang til nogle netværk eller websteder, hvis de opdager, at du har spoofet din MAC-adresse. Vedhæftning af værdien af ​​dit Ethernet-kort s MAC adresse ændrer faktisk ikke den brændte adresse, men maskerer den oprindelige adresse i stedet og viser i stedet en anden værdi til andre computere, der kontrollerer dine Ethernet-oplysninger.
  • For at en computer skal oprette forbindelse til et lokalnetværk eller til internettet skal det have et Ethernet-kort. Ethvert Ethernet-kort har en specifik fysisk adresse, der er brændt ind på fabrikantens fabrik, kaldet en MAC-adresse (Media Access Control), som andre computere læser for at identificere din maskine. Ændring af din MAC-adresse kaldes forfalskning, og det kan gøres, så andre computere kan ikke identificere dit system korrekt.