Sådan forstår du to-faktor-godkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

VPN-godkendelse er nødvendig for at sikre en sikker forbindelse til et virksomhedsnetværk. Som kriminelle bliver klogere, skal højteknologi blive klogere. Two-factor-godkendelse er den nyeste teknologi, der er nødvendig for at sikre en sikker forbindelse. Der er flere programmer, der arbejder med to faktor autentificering. De er, VPN, Microsoft, webapplikationer og federation. Det mest almindelige behov er for VPN (virtuelt privat netværk), som vi vil fokusere på.

2.

Hver computer på et netværk skal genkendes af netværket for at kunne at etablere en forbindelse. Dette er den gateway, du har adgang til, når du opretter forbindelse til VPN. Det gode er, din it-afdeling sætter hver computer op, så den kan få adgang. Dette skal ske, inden du får din computer, og du skal have dine NT loginoplysninger, før du nogensinde har adgang til netværket.

3.

? Der kræves ingen tokens, dataservere eller yderligere infrastrukturinvesteringer. Dette betyder stort set, at din computer logger på netværket via en sikker SSL VPN-forbindelse og ikke kræver token-godkendelse, der nemt kapres, hvilket kan få et netværk til at mislykkes.

Finder du dig selv at ridse dit hoved, når du forsøger at oprette forbindelse til dit sikre VPN? Er du træt af at føle, at du har brug for en grad bare for at få adgang til dit virksomhedsnetværk? Denne vejledning hjælper dig med at forstå tofaktorautentificering på dit netværk.