Sådan laver du gratis computeropkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at din computer er i stand til at foretage VoIP-opkald. Dette er generelt ikke et problem med nyere computere, men ældre computere kan muligvis opgradere. En computer skal have et lydkort og skal have mindst 400 MHz processor, 10 MB ledig diskplads og 128 MB RAM. Software til at foretage VoIP-opkald er tilgængelig til pc-, Mac- og Linux-operativsystemer, og vil køre på desktops eller bærbare computere. Nogle VoiP-software vil køre på mini-computere eller endda mobiltelefoner.

2.

Få det nødvendige udstyr til at foretage VoIP-opkald. Du kan vælge enten højttalere og mikrofoner, et headset eller en VoIP-telefon. De fleste nyere computere, især bærbare computere, har højttalere indbygget eller forsynet med systemet. Mikrofoner er mindre almindelige, men er generelt billige. En anden løsning er at købe et headset, som vil omfatte en indbygget mikrofon. Særlige VoIP-telefoner virker meget som almindelige telefoner.

3.

Bestem hvilken VoIP-tjeneste der skal bruges. De fleste VoIP-tjenester tillader kun gratis computer til computeropkald, mens opkald til fastnet eller mobiltelefoner opkræves et gebyr, selvom nogle tillader gratis opkald til fastnet på visse betingelser. Download og installer softwaren, hvis det er nødvendigt. Nogle VoIP-tjenester kan bruges uden at downloade speciel software, såsom Yahoo eller Google Talk, hvis du får adgang til tjenesten via en Yahoo eller Google-e-mail-konto. Andre tjenester fungerer via en 'blød telefon', der konfigurerer et telefonlignende tastatur på skrivebordet for at foretage opkald. Skype, en af ​​de mest almindeligt anvendte VoIP-tjenester, giver dig mulighed for at foretage opkald til alle på din liste over kontakter.

4.

Konfigurer softwaren og begynd at foretage opkald. Hver VoIP-tjeneste vil indeholde detaljerede instruktioner om, hvordan du konfigurerer softwaren og foretager opkald. Hvordan du faktisk kontakter den person, du vil tale med, varierer i henhold til VoIP-tjenesten. Du vil enten ringe til det egentlige nummer ved hjælp af en 'blød telefon' på computerens skrivebord, ringe til telefonnummeret ved hjælp af en VoIP-telefon eller vælg et navn fra en liste over kontakter og klik på et ikon for at foretage opkaldet.

Afhængig af hvilken konfiguration du har valgt, vil du fortsætte din samtale ved at tale ind i din mikrofon og lytte gennem dine højttalere ved at forbinde dit headset til computeren eller ved at bruge din VoIP-telefon. En VoIP-telefon kan tilsluttes direkte til computeren (normalt via en USB-port) eller trådløs.

Tips og advarsler

  • De fleste VoIP-software er let at download, installer og brug, så længe instruktionerne følges nøje. Det er en god ide at gemme en kopi af installationspakken til din harddisk eller backup-system, hvis du skal geninstallere tjenesten. Næsten alle gratis VoIP-tjenester kræver, at brugeren og opkaldsmodtageren har samme service. Så det ' s venlige at tjekke med venner, familie og forretningsforbindelser for at afgøre, hvilken tjeneste (r) der anvendes af de fleste af de personer, du har til hensigt at ringe til. Det kan være nødvendigt at installere flere tjenester for at nå alle. Selvom VoIP-opkald kan laves med en opkaldsforbindelse, sænker det virkelig systemet ned, og det er bedst at ikke have andre programmer kørende på samme tid VoIP-opkald fungerer meget bedre gennem højhastighedsforbindelser via internettet, enten ved at forbinde computeren direkte til en router eller en Wi-Fi-forbindelse. Enhver form for højhastighedsforbindelse er egnet til at foretage VoIP-opkald.
  • Hvis flere VoIP-tjenester anvendes, pas på, at de ikke er i konflikt med hinanden. Det kan være en god ide at kontakte den tekniske supportafdeling for hver VoIP-tjeneste, du har til hensigt at installere til rådgivning. Nogle VoIP-tjenester har gratis og betalte muligheder. VoIP-tjenester sætter begrænsninger på deres gratis muligheder, såsom tidsgrænser. Andre VoIP-tjenester drastisk nedbryder funktionerne på deres gratis tjenester, så de måske ikke er meget nyttige.
  • Hvis du har en computer med højhastighedsadgang til internettet og det rigtige udstyr, kan du foretage gratisopkald til steder over hele verden. Dette er muligt ved brug af VoIP (Voice Over IP) teknologi. Der er en række tjenester, der giver brugerne mulighed for at foretage gratisopkald. Det er et spørgsmål om at vælge den service der passer bedst til brugerens behov.