Sådan øges din internet hastighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det betyder ikke noget, hvad du har internet, kabel, DSL, dial-up eller endda fiberoptik. Der vil være tidspunkter, hvor din internethastighed vil være så langsomt er det latterligt. Mit job er at vise dig, hvad slags ting som regel går galt, og for at lære dig, hvad du kan gøre for at rette dem og få den højeste hastighed muligt ud af din internetforbindelse.

2.

Det første du bør se på, er den type internetforbindelse, du har. De mest almindelige typer er Dial-up, DSL og Cable, henholdsvis stigende i hastighed. Hvis du bruger opkald, er der to måder at sikre dig, at du får mest ud af din forbindelse. Sørg for at du har et 56k modem installeret. Det betyder at dit modem sender og modtager information med en hastighed på 56 kilobits per sekund eller Kbps. Du har normalt ikke fået den fulde 56k, men det meste vil du nå et sted mellem 45-50 Kbps. Den anden ting, du bør gøre, er at kontrollere, at din telefonlinje er i god stand. Hvis det er gammelt og forværres, vil du højst sandsynligt afhente stray signaler og krydssprog fra andre linjer, hvilket vil bremse din internethastighed, fordi modemet skal sende oplysningerne igen og igen, indtil det kan gå igennem uafbrudt.

3.

Hvis du forsøger at oprette forbindelse trådløst, er der to hovedfaktorer, der spiller en rolle på hastigheden. Den første er nærhed. Jo længere væk fra navet eller signalet jo langsommere bliver dit internet, så sørg for at du ikke går for langt væk! For det andet, hvis der er mange mennesker, der bruger det samme trådløse internet, vil det også reducere din hastighed, fordi modemet kun kan tage så meget.

4.

De to mest almindelige årsager for langsom internethastighed er forårsaget af spyware og vira. Spyware er små programmer, der kan overvåge, hvor du går på internettet, samt registrere dine tastetryk og dermed stjæle værdifulde oplysninger som adgangskoder til bankkonti. Spyware kan også bremse din internethastighed ved at messe med internetbrowseren og tage kontrol over din internetforbindelse. Dette problem er øget eksponentielt, når der er flere spywareprogrammer, der kører på samme tid, hvilket kan få dig til at miste forbindelsen helt. Det bedste, du kan gøre for at bekæmpe denne trussel, er at køre et anti-spyware-program mindst en gang om ugen.

5.

Den fælles computervirus er også en bekymring, når den kommer til langsom internet hastighed. Virusser er programmer, der kan gemme sig i noget, og hvis de får fat i computeren, kan de selv replikere hundreder af gange og sende kopier af sig selv via e-mail-systemet. De kan gøre dette hundredvis af gange i minuttet, hvilket drastisk reducerer din computer- og internethastighed. Den værste del om en virus er, at det vil gøre alt dette, og du vil ikke engang vide det. For at undgå at dette sker, skal du sørge for at køre en antivirusprogram sammen med din anti-spyware-software mindst en gang om ugen.

Lær, hvad der gør din internethastighed langsommere, og hvad du kan gøre for at forhindre det i at ske.