Sådan opbygger du et trådløst internetnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router og tilslut den til dit modem. Hvis du vil have computere på dit netværk tilsluttet routeren via Ethernet-kabler i stedet for en trådløs forbindelse, skal du gå videre og tilslutte Ethernet-kablerne til disse computere nu.

2.

Log ind på routeren ved hjælp af den IP-adresse, der findes i routeren s installationsvejledning eller hurtigstartsguide. Denne adresse vil variere afhængigt af producenten og modellen af ​​den trådløse router. Når du logger ind på routeren, du bliver bedt om brugernavn og kodeord, medmindre installationsinstruktionerne giver dig et bestemt brugernavn og en midlertidig adgangskode, skal du kunne logge ind med 'admin' som brugernavn, mens du forlader adgangskodefeltet tomt.

3.

Vælg menupunktet 'Opsætning', når du har logget på routeren. Dette giver dig mulighed for at indstille basiselementer som dato og klokkeslæt samt detaljerne af dit trådløse internetnetværk. De fleste af indstillingerne bliver forudindstillet til deres anbefalede indstillinger, så du ikke har det at gøre meget for at oprette dit netværk. Det vigtigste, du skal søge efter i opsætningsindstillingerne, er mulighederne for at ændre dit kodeord og for at oprette en sikkerhedsnøgle til netværket.
At ændre adgangskoden til routeren (og brugernavnet) forhindrer enhver anden i at få adgang til routerens indstillinger og beskytte dig mod ondsindede ændringer. Oprettelse af en sikkerhedsnøgle til netværket, mens det er valgfrit, vil sikre, at ingen kan bruge dit netværk uden din viden, da den tilfældigt genererede og krypterede sikkerhedsnøgle bliver et krav om at forbinde. Opret en stærk (en kombination af både bogstaver og tal) kodeord til din router uanset om du vælger at oprette en sikkerhedsnøgle eller ej. Hvis du har et sikkert netværk, er det vigtigt for dig, så fortsæt og generer også en sikkerhedsnøgle.

4.

Kør netværksopsætningsguiden på computer, som du har indstillet din router til, ved at vælge muligheden for at oprette et trådløst netværk. Dette giver dig mulighed for at give netværket et navn, så andre computere kan genkende det og oprette forbindelse til det. Når netværket har været skal du oprette forbindelse til det med hver computer eller enhed, der vil gøre brug af det trådløse netværk hvis de ikke er konfigureret til internetadgang, vil du sandsynligvis nødt til at køre netværksopsætningsguiden igen på hver maskine, så den ved, hvordan man forbinder.

5.

Installer et trådløst kort eller et trådløst adgangspunkt i hver computer eller enhed, der vil oprette forbindelse til dit netværk, hvis du ikke allerede har gjort det. I de fleste tilfælde vil trådløse kort blive installeret i en PCI-stik på en stationær computer, mens trådløse adgangspunkter vil Tilslut via USB. En førerdisk skal medfølger kortet eller adgangspunktet, så du også kan installere den rigtige software for at få det til at fungere (selvom dit operativsystem sandsynligvis har installeret trådløse drivere allerede). Når kortet eller adgangspunktet er blevet installeret og anerkendt af din computer, skal du åbne netværkscentret og søge efter det netværk, du har oprettet. Hvis du vælger at oprette en sikkerhedsnøgle til netværket, skal du indtaste det under forbindelsesprocessen for at kunne oprette forbindelse til trådløst netværk.

< h4> Tips og advarsler

  • Der er forskellige signalstyrker, der kan oprettes af en trådløs router, hvor de mest almindelige er 'b,' 'g' og 'n' svageste til stærkeste). Trådløse kort og adgangspunkter har lignende vurderinger, der viser, hvilken styrke der er den mest kraftfulde, som de har adgang til. Køb et trådløst kort eller et adgangspunkt, der opfylder eller overstiger din routerens rating for at få det stærkeste signal og den hurtigste trådløse internetforbindelse mulig med den router, du bruger.
  • Et trådløst internetnetværk kan give dig en nem måde at forbinde stationære computere, bærbare og hjemmeunderholdningsenheder til internettet uden at skulle køre kabler overalt. Ikke alene vil dette resultere i mindre ledning omkring dine computere og enheder, men du kan også nemt flytte dem rundt i huset uden at skulle afbryde og tilslutte ethernetkabler hver gang. Opsætning af et trådløst internetnetværk er ret simpelt; alt hvad du behøver, er IP-adressen og det midlertidige brugernavn og adgangskode, som skal indeholde enten installationsvejledningen eller hurtigstartsguiden, der følger med din trådløse router.