Sådan opretter du et grundlæggende trådløst computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du antager, at et kabelmodem, DSL eller en anden højhastighedsenhed allerede er i brug og tilsluttet en stationær eller bærbar computer, skal du tage ethernetkablet ud af modemets bagside. /p>

2.

Kobl en Ethernet-linje fra modemet til din router. Den ene ende af Ethernet-linjen vil blive tilsluttet til samme sted, som netop blev afbrudt i trin 1, og den anden vil forbinde til routerens indgangsport (de fleste routere har 5 Ethernet-porte, generelt den ene, der er adskilt fra hinanden fra de andre er indgangen). Når du sætter i ethernet-stikene, skal du sørge for, at de klikker på plads og ikke kommer ud.

3.

Tag ethernetlinjen du slukker Trin 1 og tilslut den til en af ​​portene bag på router.

4.

Før du tilslutter routeren til en stikkontakt, skal modemet nulstilles. gøres ved at tage stikket ud af stikkontakten og vente 5-10 sekunder og tilslutte den igen. Hvis dit modem også leverer telefonservice, er det nødvendigt at trykke på knappen RESET på bagsiden af ​​enheden.

< p> 5.

Når modemet er nulstillet og alle lys er tændt igen, kan routeren være tilsluttet en stikkontakt. Efter ca. 1 minut er internetservice klar på computeren.

6.

Selvom netværket nu er aktivt, kan det være nødvendigt at give det et navn og oprette sikkerhed for at forhindre dine naboer i at få adgang til det gratis. Dette trin anbefales stærkt. Opsætningen varierer imidlertid fra fabrikant; ejerens manual vil stave ud processen (som vil tage 5-20 minutter).

Tips og advarsler

  • Dette kan ikke understreges nok: det er vigtigt at navngive dit netværk og placere et sikkerhedsadgangskode på det. Hvis din nabo får adgang til dit netværk og gør noget, kan du blive holdt ansvarlig.
  • Hvis din computer ikke finder en internetforbindelse efter router er blevet aktiveret, skal du muligvis genstarte den. Nogle gange er den enkle proces med at lukke computeren og starte den sikkerhedskopieret, alt, hvad der er nødvendigt for at få det til at se efter en ny forbindelse.
  • Hvis du har mere end en computer eller vil bruge en bærbar computer, er et trådløst netværk en af ​​de bedste måder at opnå det på. Heldigvis behøver du ikke en grad i teknik til at sætte en op.