Sådan oprettes et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en router. En router gør det muligt for flere computere at forbinde sammen og til en internetforbindelse. De fleste hjemme routere er ens, men en D-link eller Linksys-router har som regel den bedste support, såvel som garantier!

2.

Find afstanden fra routeren til hver computer. Du kan enten indsætte krogskruer langs loftet for at lede kablet igennem og holde det ude af vejen, eller du kan købe speciel støbning for at bøje kablet og beskytte det mod snagging. Sidstnævnte vil også skjule kablet og skabe en mere visuelt tiltalende løsning. Vær sikker på, at når du køber dit Cat-5-kabel, skal du købe den næste størrelse. Hvis du har brug for 23 fod kabel, men 25 fod og spole og fastgør den ekstra længde med en lynlås på routeren.

3.

Installation. Alle routere leveres med trinvise instruktioner om, hvordan de konfigureres, og da hvert mærke er anderledes, skal du se de medfølgende instruktioner, der følger med din router. Hvad angår kabler, skal du bare være sikker på at tilslutte den ene ende i computerens Nic-stik (den er formet som en telefonstik, kun større) og en ende i din router.

Næsten hver husstand ejer en eller flere computere. Det kan være hektisk at forsøge at overføre filer eller fotos ved hjælp af et USB-flashdrev eller endda en diskette eller cd, men for lidt tid og nogle penge (ca. $100) kan enhver oprette et hjemmenetværk!