Hvordan opstår trådløst båndbreddestyveri?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition af trådløst båndbredde tyveri

Staling af trådløs båndbredde er den enkle handling at oprette forbindelse til internettet via en trådløs internetrouter, som man ikke har tilladelse til at bruge. Det kan virke som en offerkriminalitet, men trådløst båndbredde tyveri lige så meget som at tage en persons computer. Den, der betaler for deres trådløse service, forventer, at den fungerer optimalt, men faktisk lider af langsommere ydeevne eller intermitterende afbrydelse på grund af båndbredde tyveri. I de fleste tilfælde er båndbredde tyveri begrænset til piggybacking internetadgang. Men i mere ondsindede tilfælde kan det bruges til at få adgang til ejerens computer og begå identitetstyveri også. Fordi det er så nemt, og fordi wi-fi er en del af den moderne bykultur, er båndbredde tyveri ekstremt almindeligt og straks straffet.

Sådan sker det

Hele formålet med en trådløs router er at gøre det lettere at få adgang til internettet uden at skulle knyttes til routeren selv. Routeren sender sit trådløse signal til en rækkevidde på 150-300 fod afhængigt af vægge og andre forhindringer. Men ligesom den rigtige ejer af routeren og Internet-tjenesten kan forbinde med flere maskiner, alle andre i routerens sortiment kan også oprette forbindelse. Og da routeren kun kan give så meget båndbredde ad gangen, betyder yderligere brugere nedsat ydelse.

Sådan opdages og stoppes

De fleste båndbredde tyveri opstår, fordi det ikke anerkendes og blot må forekomme. Et fortællingsskilt er uregelmæssighed i udførelsen og funktionen af ​​internetforbindelsen. Intermitterende langsommelighed kan opstå, når en uautoriseret bruger får adgang til internettet via den trådløse båndbredde. Hvis der er mistanke om båndbreddetyveri, vil det være muligt at se på netværksplaceringen i computerens netværksadministrationsportal, brugerne logget ind via netværket. Der findes også softwarepakker, der automatisk sporer båndbreddeforbrug og kan identificere tyveri. Heldigvis er trådløst båndbredde tyveri let at forhindre og stoppe Den nemmeste modforanstaltning er at konfigurere sikkerhedskrypteringsfunktionen på routeren selv, hvilket forhindrer enhver bruger i at forbinde via routeren uden sikkerhedsadgangskoden. Ofte ændring af adgangskoden og opdatering af krypteringssoftwaren i routeren kan desuden give sikkerhed . Installering af en firewall kan beskytte individuelle computere på et netværk fra at blive hacket af brugere, der får adgang til netværket.