Hvordan sammenligner DSL til kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL-service

DSL-tjenesten er baseret på en opkaldsforbindelse, der bruger en telefonlinje og et modem til at trykke på telefonens signaler for at etablere en trådløs internetforbindelse. DSL-tjenesten er meget sikker, men dens hastighed afhænger i høj grad af brugerens nærhed til et telefonselskabs centrale kontor. DSL-service er ret let at finde i cites og forstæder, men det kan være svært at komme med eller af ringe kvalitet i flere landdistrikter.

Der er tre forskellige typer DSL: ADSL, SDSL og IDSL. ADSL er den mest almindelige, designet til den afslappede hjemme bruger og understøtter kun et enkelt netværk eller forbindelse. SDSL er en mere forretningsfokuseret DSL-tjeneste og er designet til at understøtte flere netværk med ensartede forbindelsessatser. IDSL er en type lavpræstations-DSL, der er beregnet til dem, der ikke er tæt nok til et telefontårn til almindelig DSL og ikke ønsker at betale ekstra telefonafgifter.

Kabel

Kabelbetjeningen bruger fiberoptisk ledninger i forbindelse med et modem for at danne hurtige internetforbindelser. Kabletjenesten er mere tilgængelig end DSL, og servicekvaliteten svinger ikke ud fra placeringen. Kabel har imidlertid tendens til at være dyrere end DSL og kan blive overbelastet. Afhængigt af din kabeludbyder kan du også have en data streaming cap og kan nægtes service, hvis du overskrider denne grænse. Et andet problem med kabel-internet-service er, at hvis du spiller online-spil eller deltager i videokonferenceopkald, kan pludselige tab forårsaget af pigge i brug stoppe din forbindelse og afbryde dit spil eller konferencer.

Sammenligning

Kabel er en let tilgængelig internetforbindelse metode, der er fantastisk, hvis du har brug for en hurtig, pålidelig og konsistent forbindelse. Men hvis du bor tæt på et DSL-centralkontor, kan du muligvis spare penge ved at bruge DSL, og kan endda få hurtigere tilslutningshastighed afhængigt af din nærhed. Men hvis du ikke er tæt på et centralt kontor, kan kablet være et bedre alternativ, da DSL-hastigheder kan blive meget langsomme eller utilgængelige jo længere ud er de.