Hvordan virker en trådløs routerant antenne?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Antennen sender radiobølger

Selv om en trådløs router eller adgangspunkt er i stand til at konvertere computer- og netværksdata til radiobølger, er det ikke nødvendigvis dygtig at transmittere disse bølger korrekt. Med ingen antenne kan det trådløse adgangspunkt kun være i stand til at sende bølgerne kun få meter, mens en antenne muliggør transmission over en langt større afstand. Denne transmissionskapacitet opnås ved at sende elektroniske signaler til antennen, hvilket bevirker, at dets indre elektroner oscillerer. Disse oscillationer udsendes af antennen, og antennens længde hjælper med at fokusere udsendelsen i frekvensområdet 2,4 GHz til 5 GHz, der almindeligvis anvendes af Wi-Fi-netværk.

Antennen modtager radiobølger

Ligesom antennen s elektroner oscillerer under transmissionen af ​​data, indkommende radiobølger forårsager et andet sæt elektroner (normalt placeret i den anden antenne af en trådløs router eller et sekundært sæt i en enkelt antennekonfiguration) for at oscillere. Bevægelsen af ​​disse modtagende elektroner frembringer en elektronisk impuls, der kan hentes af det trådløse adgangspunkts system.

Den trådløse routerantennen fungerer i alle retninger

Nogle typer af antenner, som satellit-sendere og overvågningsudstyr, kan kun overføres eller modtages i en retning. Andre antennekonfigurationer, som dem, der findes på tv og Wi-Fi-udstyr, sender og modtager i alle retninger for at give den maksimale dækning. Desuden er længden af ​​antennen, der er fastgjort til en trådløs router, signifikant, da antennen er designet til kun at være lidt længere end bølgelængden af ​​de transmissioner, den sender og modtager. Radioingeniører har fastslået denne længde for at være optimal til Wi-Fi-brug, mens længere antenner kan være bedre egnet til borgerbandet (CB) eller amatørradioanvendelsen.