Hvordan virker et offentligt WiFi netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hotspots

Man behøver ikke længere at være i en fysisk arbejdsplads eller hjemme for at oprette forbindelse til et netværk. WiFi (Wireless Fidelity), også kendt som trådløst netværk, gør det muligt at arbejde næsten overalt. Mange hoteller, restauranter, caféer, lufthavnssaloner og nogle offentlige transportmidler og virksomheder bruger WiFi (802.11) protokollen til at levere hotspots. Disse offentlige hotspots giver brugerne mulighed for at surfe på internettet, kontrollere e-mail, sende øjeblikkelig besked eller gøre online banking på farten.

Process

En bruger med trådløst tilsluttet bærbar pc eller bærbar pc, Tablet PC eller en Pocket PC kan tilslutte til et offentligt hotspot. Alt, hvad personen skal gøre, er at tænde for pc'en og derefter sørge for, at den trådløse forbindelse fungerer eller aktiveres. Hvis det ikke er aktiveret, skal du bare højreklikke på ikonet for trådløs forbindelse på proceslinjen, og derefter klikke på 'Aktiver' eller gå til netværksindstillingerne og aktivere den trådløse forbindelse ville gøre tricket. PC'en vil derefter se efter en tilgængelig forbindelse i og omkring området. Brugeren vælger den med det stærkeste signal og derefter tilslutter.

Sende signaler

En offentlig WiFi bruger standarderne 802.11 IEEE (Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører) og benytter radiosignaler, svarende til hvilken celle telefoner og andre lignende trådløse aktiverede enheder bruger. Adapterkortet på en mobil eller håndholdt enhed, såsom bærbare computere, pc-tablet og Pocket PC, oversætter data til radiosignaler, der overføres af antennen. Den router, der modtager signalerne, sender og sender dem derefter til internettet ved hjælp af et offentligt LAN (Local Area Network), der er tilgængeligt til brug. Denne proces fungerer også i omvendt, hvorved det offentlige LAN, der leverer netværkstilslutningen, sender oplysningerne til routeren, som så oversætter og sender signalerne modtaget til det trådløse kort på en mobil pc.
WiFi-radioer kan sende signaler på 2,4 GHz eller 5 GHz, så de kan levere højere data end radiobølger, der bruges af mobiltelefoner. De kan også overføre til tre frekvensbånd, som er nyttige til at reducere interferens, hvilket gør det muligt for flere trådløse enheder at oprette forbindelse til det samme offentlige LAN.

Typer

Der er to typer offentlige hotspot-forbindelser, den ene er ved at bruge en generel adgang, der er gratis, og den anden er ved at bruge en konto til at tilmelde sig, før adgangen til det trådløse netværk fungerer. Den anden type kan enten være inkluderet i en tjeneste eller betales pr. Dag eller ved brugstid (abonnement).

Advarsel

Det er vigtigt at beskytte dine filer ved hjælp af kryptering. Du kan oprette kryptering på dine filmapper eller på et USB-flashdrev, der indeholder dine dokumenter. Beskyt dine filer ved at bruge adgangskodebeskyttelse bortset fra kryptering. Det er også nyttigt at installere en personlig firewall for at forhindre indtrængen eller hacking. Brug computerskærmen til beskyttelse af personlige oplysninger, når du arbejder på offentlige steder, især hvis du arbejder med meget følsomme og fortrolige materialer.
Se Ressourcer for flere detaljer.