Om Home Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Hjemmedatametværk er en bekvem måde at forbinde mere end en kompatibel enhed med til et enkelt netværk i din hjemsted. Nogle almindeligt forbundne enheder omfatter computere, printere, routere og lagringscentre. Da hver enkelt er introduceret til det samme netværk, begynder de at kommunikere og fungere sammen. De fleste hjemmedatametværk bruges af mere end en person fra forskellige områder i hjemmet. Hver bruger kan få adgang til den tilsluttede enhed og udføre deres nødvendige opgaver.

Typer

Når du opretter et hjemmecomputernetværk, skal du vælge, hvilken type der passer bedst til dig. Hjemmedatametværk kan indstilles til at fungere trådløst eller kablet. For at kunne installere et trådløst hjem computernetværk skal dine enheder have en indbygget trådløs funktion eller i det mindste en vedhæftet fil for at konvertere dem. Med en trådløs forbindelse kan du sprede flere enheder i hele dit hjem og forbliver stadig forbundet med netværket. Dette eliminerer behovet for kabler, som skal styres langs vægge eller på tværs af etager.
Hvis du ikke kan eller uvidende om at oprette et trådløst hjemmedatamennetværk, overvej at bruge en kabelforbindelse til at forbinde dine enheder sammen. Med hjælp af ethernet- og USB-kabler har du mulighed for at placere dine enheder på samme netværk. Brug af denne metode til hjemmecomputernetværk er enklere end den trådløse metode. Der er ingen krav om at ændre indstillingerne, så trådløse forbindelser kan forblive sikker og ikke tilgængelig for ubudne brugere.

Funktioner

En af de bedste funktioner ved hjemmecomputernetværk er, at du kan øge dit netværk ved at tilføje flere enheder. Da teknologien ændrer dine behov vil ændre sig Følg et par enkle trin for at introducere den nye enhed til et etableret netværk, og alle brugere vil have øjeblikkelig adgang til det også. At kunne dele alle enheder i hjemmenetværket tillader flere brugere at få adgang til dem efter deres bekvemmelighed. eliminerer behovet for at købe mere end en printer eller endda lagerenhed. Du og andre brugere i hjemmet kan arbejde sammen med disse tilsluttede enheder for at fuldføre forretnings- eller personlige opgaver.

Overvejelser

Hvis du er usikker på indstilling op et hjem computernetværk, leje en netværksspecialist til at gøre det. De er professionelt uddannet til at forbinde dine enheder til et netværk og sørge for, at alle indstillinger er indtastet korrekt. Efter en installation kan netværksspecialisten tage dig gennem en rundvisning i dit nyligt etablerede hjemmenetværk og svare på spørgsmål om det.

Advarsel

Når du bruger en trådløs forbindelse til netværksbehovene til din computer, skal du huske at beskytte dit netværk. Placer adgangskoder på personlige filer, overvåg monitorer alle enheder på netværket, og indstil alarmer for at underrette dig, når en ny enhed har forbindelse til netværket. Følgende trin forhindrer en ukendt person i at få adgang til dit etablerede hjemmenetværk. Med de seneste ændringer i teknologi kan du nemt forbinde flere computere, bærbare enheder og andre gadgets til at oprette et hjemmecomputernetværk. Hjemme computernetværk er normalt nødvendige, når mere end én person har brug for adgang til internettet eller anden elektronik i et hjemmemiljø. I stedet for at vente på din tur på computeren skal du placere flere computere i dit hjem og lade dem alle forbinde til internettet på samme tid.