Om Shared Network Shared Drives

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

At have et fælles netværksdrev kan tjene mange formål, herunder backup af data, fildeling og filarkivering. Da computere er blevet mere sofistikerede, kan computere på forskellige platforme nemt dele et fælles drev.

Typer

Enhver computer på netværket kan konfigureres til at dele sin interne harddisk, så bruger en bestemt computer til at være netværket delt drev er en meget almindelig. Ulempen ved denne metode er, at det tillader andre brugere at få adgang til (og muligvis slette) filer på værtscomputeren. En mere praktisk metode er at vedhæfte en ekstern harddisk til en af ​​de netværkede computere, aktivere deling og bruge det som dedikeret drev. En tredje mulighed, om end kompliceret og dyr, er at bruge en netværkstilsluttet lagringsenhed (NAS) på netværket.

Identifikation

Netværksdrevne kan nemt findes af de andre computere på netværket; i Windows skal brugeren kortlægge netværksdrevet (som tildeler det et brev), mens Mac-brugere kan se drevene i et finder vindue. Afhængigt af, hvordan tilladelserne er oprettet, skal brugerne muligvis indtaste brugernavn og adgangskode, og visse mapper kan være begrænset.

Overvejelser

Når du planlægger et netværksdrev hjemme, skal du bestemme, hvor meget plads der er kræves til dens anvendelse (reglen for harddiske er, at større er normalt bedre). Du skal også overveje, at hvis du bruger et eksternt drev, der er knyttet til en anden computer, skal computeren være tændt (og tilsluttet til netværket) for drevet at være synligt for andre på netværket. Det er derfor, at du bruger en bærbar computer til dette er en dårlig idé.

Fordele

Den største fordel ved et delt drev på et hjemmenetværk er, at alle brugere kan tilbageføre deres filer til det delte drev, hvilket er nyttigt, hvis dataene på en hvilken som helst af netværkscomputere bliver beskadiget. En sekundær fordel er, at et delt drev kan spare plads ved at lade filer, der bruges af alle på netværket, gemmes på en central placering (hvilket er nyttigt for musik, film og billeder). Shared network drives er netop det; harddiske, der er tilgængelige via hjemmenetværket, som to eller flere brugere kan få adgang til. Selv om der er et stort antal permutationer muligt, bruger de fleste hjemmenetværk en temmelig almindelig metode, et eksternt drev, der er fastgjort til en af ​​netværksknudepunkterne. Da harddiske bliver både større og billigere, og netværk (både kablet og trådløst) nu er plug-and-play ud af boksen, er det en simpel proces for laybrugeren at oprette et delt drev på et hjemmenetværk.