Om Telnet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Telnet's historie

Telnet dannede sine første rødder i 1969, formet i en tidlig internetkonvention, der gav brugerne mulighed for at få adgang til fjernmaskiner. Med en hurtig og forholdsvis let kommandolinjegrænseflade blev protokollen officiel i 1973. På det tidspunkt anvendte Telnet 8-bit teknologi til at sende data kodet i American Standard Code for Information Interchange (ASCII) format. Efter revision og efterfølgende bekræftelse som 'den nye Telnet' blev protokollen dokumenteret og accepteret til udbredt anvendelse i sin moderne form. Siden da er fælles udvidelser til Telnet blevet teknologiske standarder, og en lang række andre anbefalede udvidelser forbliver i brug. I de tidlige år blev Telnet primært brugt af uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder eller store kommercielle operationer. Dot-com-bommen fra 1990'erne indledte en internetalder, der førte til, at den private sektor opdagede og brugte Telnet inden sikkerhedsspørgsmål kombineret med udbredt brug for at gøre det langt mere forældet.

Telnet's fordeler

Telnet s fordelene strækker sig langt ud over standardiseringsforbindelser, da det fremmer udførelsen af ​​applikationer. Telnets eksterne interface opererer på applikationsniveau, mens dets interne grænseflader arbejder med TCP for symmetriske klient- og serverroller. Telnet arbejder også ved standardisering af terminaler og er kendt som en af ​​de mest stabile protokoller af sin art. Telnet muliggør praktisk talt fuldbyrdelse af kommandoer ved ekstern login, hvilket gør det muligt at udføre servermanipulation og udførelse af kommandoen på stedet.

Forbindelse u0026 amp; Command Execution

Tilslutning til en Telnet-server startes normalt af en klient (bruger får adgang til et Telnet-program på sin terminal eller computer). Kun web browsere kan ikke oprette forbindelse til Telnet-servere. Når programmet er startet, vil Telnet give brugeren adgang til serverprogrammer. Samtidig logins er generelt understøttet. Uanset deres respektive operativsystemer kan brugere få adgang til et program uden problemer på Telnet-serveren.

Telnet opererer i både applikationsredigeringsindgangstilstand og kommandotilstand, hvor instruktioner sendes til serveren, der skal udføres. Generelt er Telnet-servere ret brugervenlige og sport vel dokumenterede supportsystemer. Grundlæggende kommandoer har korte navne og forbliver fælles for de fleste Telnet-servere, herunder 'z' for at suspendere aktivitet, 'åben' for at etablere forbindelser, 'hjælp' for at få adgang til kommandolister og supportdokumenter, og 'Luk' eller 'Afslut' for at afbryde forbindelsen.

Telnet og sikkerhedsproblemer

Med internetets popularitet steget i slutningen af ​​det 20. århundrede steg sikkerhedsspørgsmål vedrørende Telnet til teknologisektorens opmærksomhed. Server hacking skabte et stærkt behov for høj kryptering og lavet Telnet-fjernbetjening logger på en risikabel affære. Da Telnet i det væsentlige er en dataprotokol uden kryptering, kan hackere bruge routere, switche, hubs og gateways til nemt at opfange information i en form for højteknologisk aflytning og optagelse. Desuden har Telnet ikke evnen til at tage foranstaltninger mod sådan aflytning. Disse sårbarheder har forårsaget Telnet 's brug for at reducere drastisk, da SSH - protokollen tilbyder lignende funktionalitet med bedre sikkerhed. Mens Telnet-udvidelser afhjælper problemerne, og måske endda muligvis tilbyder bedre sikkerhed via TLS- og SASL-godkendelse, er de ikke blevet populære eller udbredt i kølvandet på SSH.

Modern Telnet Uses

På trods af det daglige fald brug, er Telnet stadig funktionel i dag. Disse fejlfindingstjenester vil bruge Telnet til både debugging og diagnostisk interaktion mellem computere. Telnet er også brugt til at levere store databaser af information til offentligheden gratis og for at aktivere online multi-user spil som MUDs. Biblioteker i hele USA bruger Telnet til at give offentligheden adgang til deres kataloger. Visse programmer, der stadig er almindeligt anvendt online, bruger Telnet-protokollen til at fungere, som f.eks. Archie, WAIS, Whois og Netfind. I forretningssektoren bruger virksomhedsnetværk Telnet til kommerciel applikationshosting, netværk, opslagstavler (BBS) og STN-netværk. Telekommunikationsnetværksprotokol, der også er kendt af kaldenavnet 'Telnet', kan bruges til at få adgang til WAN-netværk og lokalnetværk (LAN). En tværplatformsprotokol, Telnet kan bruges på forskellige servertyper, hvilket tillader fjernadgang og udførelse af serverkommandoer. I tidligere år var Telnet den foretrukne protokol for kommunikation mellem klienten og dens server, hovedsageligt på grund af dets stabile ry og manglen på levedygtig alternativ teknologi. Selv om Telnet i vid udstrækning er udfaset som andet, er der blevet vedtaget sikrere protokoller. Det er stadig i brug i dag for fjernserverforbindelser, og dens indflydelse kan stadig ses i moderne virksomheder, operativsystemer og udviklingen af ​​'geek' -kulturen.