Om Wi-Fi Hotspots

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Wi-Fi-hotspots blev først foreslået i begyndelsen af ​​1990'erne, men kom ikke ind i mode før omkring 2000. På det tidspunkt betragtede nogle iværksættere offentlig trådløs internetadgang som den næste internetmoneymaker og inden for en få korte år, tusindvis af hotspots er blevet spredt over hele verden.

Typer

Der er to typer hotspots, der oftest er i drift. Den offentlige version tilbyder gratis internetforbindelse uden nogen form for login. For at få adgang til dette hotspot er det bare en bruger, der skal gøre, at oprette forbindelse til netværket, selvom han nogle gange skal autorisere sin maskine ved at besøge en side i sin webbrowser. Dette vises som regel første gang brugeren opretter forbindelse til internettet. Den anden slags er det kommercielle hotspot, som kræver et abonnement hos hotspot-udbyderen og en slags login for at få adgang.

Overvejelser

Hotspots tilbyder typisk uhindret adgang til internettet. Men i nogle tilfælde kan nogle aktiviteter, især dem, der bruger en høj mængde båndbredde, enten blive spredt eller blokeret. Mange forbyder også adgang til indhold af modne temaer.

Misforståelser

Mange mener, at adgang til hotspot koster mange penge at bruge. Selv om dette var tilfældet i de tidlige dage af hotspots, er de seneste år blevet gratis steder blevet mere populære. Mange spisesteder tilbyder nu gratis Wi-Fi som en måde at lokke kunder på.

Advarsel

Der bør aldrig være nogen forventning om sikkerhed på et Wi-Fi-hotspot. Mens mange udbydere tager gode skridt for at sikre deres netværk, kan ondsindet brug stadig forekomme. Den simple kendsgerning at være på et offentligt sted kan også sætte følsomme data med risiko for at blive set af forbipasserende.

Fordele

Selv med overvejelser og mulige risici er væksten i Wi-Fi-hotspot tilgængelighed har store fordele. Disse fordele er mest realiserede af dem, der ofte er mobile, og i regelmæssigt behov for internetadgang. Tilslutning til internettet er lige så simpelt som at finde et hotspot og logge ind. Med fremkomsten af ​​trådløst netværk er idéen om 'hotspot' eller et sted, hvor trådløs internetforbindelse er tilgængelig, født. Disse offentlige (og til tider private) steder kan give mobilbrugere en hurtig forbindelse til internettet, når behovet opstår.