Om offentlige WiFi-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Offentlige WiFi-netværk giver dig internetadgang, mens du er væk hjemmefra eller på kontoret. Gennemse nogle af dine yndlingswebsteder for at gøre forskning eller bare opdatere dig selv om aktuelle nyhedshændelser. Se videoer, lyt til streaming af musik eller visning af billeder, når du er tilsluttet et offentligt WiFi-netværk. Mange af de fælles internetopgaver, der er en del af din daglige rutine, kan stadig gøres på trods af din nuværende placering. Offentlige WiFi-netværk gør det muligt at forblive tilsluttet hele dagen uden at falde bagud tidsplan.

Typer

Find et tilgængeligt offentligt WiFi-netværk afhænger af din placering. Uanset om du rejser inden for USA eller internationalt, er der mange udbydere, der kan tilbyde dig en internetforbindelse til din computer eller bærbare enhed. Boingo er en WiFi-udbyder, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et tilgængeligt hotspot globalt. Tilmeld dig en passende prisplan, og du vil have mulighed for at oprette forbindelse undervejs. TMobile tillader også brug af deres offentlige WiFi-netværk, mens du er væk fra din primære destination. Så længe du er en nuværende TMobile kunde og opfylder andre krav, skal du føje deres TMobile Hotspot-tjeneste til din konto for øjeblikkelig internetadgang fra forskellige steder.

Misforståelser

Vær forsigtig, når du vælger et offentligt WiFi-netværk på et ukendt sted. Mange hackere opretter falske WiFi-netværk for at lokke intetanende computerbrugere på dem. I stedet for at oprette forbindelse til et gratis offentligt WiFi-netværk, 'bliver du faktisk vildledt til en falsk og øger chancerne for at få dit computersystem i fare. Selvom der kan være et WiFi-netværk til rådighed for at oprette forbindelse til, betyder det ikke, at det 'sikker'.

Overvejelser

Du skal altid placere et kodeord på alle vigtige filer, der opholder sig på computersystemet, inden du opretter forbindelse til et offentligt WiFi-netværk. Dette vil medvirke til at forhindre uautoriseret adgang til dem. også en nyttig ide til at tilføje en sikker adgangskode til en tilsluttet computer eller enhed for at beskytte dine følsomme data, når du bruger et offentligt WiFi-netværk.

Advarsel

Adgang til et offentligt WiFi-netværk skal gøres for generelle ting som web browsing eller streaming. Det er ikke en god ide at administrere dine online bankkonti eller foretage køb, der kræver at du indtaster dine betalingsoplysninger. Identitetstyvere og andre hackere scanner konstant WiFi-netværk til ubeskyttede computere eller mobile enheder. Tilslutning til internettet kan gøres på mange forskellige måder. Nogle PDA'er, computere, mobiltelefoner og andre bærbare enheder har en indbygget WiFi-funktion, der gør det meget nemt at surfe på internettet. Offentlige WiFi-netværk tilbyder hurtig og nem adgang til internettet, når du har brug for det.