Om trådløst båndbredde tyveri

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Trådløse netværk er i stigende grad i dag, da det er langt lettere at netværk fjern computere end at bruge den gammeldags metode til at køre Ethernet-kabling fra rum til rum. Men i færd med at oprette netværket undlader mange at sikre det, så eksterne brugere kan stjæle tilslutningsmuligheder.

Effekter

Den mest mærkbare effekt af båndbredde tyveri er aftagelsen af ​​netværket til legitime brugere. Uautoriseret brug kan også medføre problemer med lovlige brugere, der får adgang til netværket, da en tilgængelig port er optaget af båndbredde tyven. Det kan også åbne netværket for mulig ondsindet aktivitet, afhængigt af tyvets handlinger.

Overvejelser

Båndbredde stjæling kan også skabe et problem for netværksejeren - undertiden juridiske problemer. Tidligere har underholdning Virksomheder har sagsøgt netværksejerne for ulovlig aktivitet på deres netværk. I nogle få tilfælde blev det konstateret, at aktiviteten blev udført af en båndbredde tyv - men selskaberne hævdede at netværksejerne var ansvarlige for at sikre sit eget netværk.

Identifikation

For at identificere, om du er offer for båndbredde tyveri, er den enkleste metode at bruge routerens kontrolpanel. Se på alle brugte IP-adresser. Kan du matche hver tildelte IP til en legitim bruger? , bør de uovertrufne IP'er undersøges yderligere og muligvis blokeres for at forhindre båndbredde tyveri.

Forebyggelse / løsning

Stop trådløs båndbredde tyveri ved at sikre dit netværk. Med de fleste routere disse dage er sikringsprocessen inkluderet som en del af opsætningen . Spring ikke over det Lad ikke netværk stå åbne, bare fordi du bor i et mindre befolket område. Passere ved kan lige så nemt stjæle din forbindelse som de ville andre steder. For alle med et trådløst netværk skal emnet båndbredde tyveri være et problem. De, der stjæler din internetforbindelse, kunne ikke kun bremse dig ned, men muligvis sætte dig i fare.