Sådan bruger du en computer som en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC-instruktioner

1.

Slut pc-computeren til at være vært for det primære internet-signal med et Ethernet-kabel. Internet-signalet kommer typisk fra et kabel- eller DSL-modem.

2.

Tænd for 'Internetdeling' i Kontrolpanel. Gå til 'Netværksforbindelser', højreklik på den lokale Ethernet-forbindelse og klik på 'Egenskaber'. Klik derefter på 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computer.'

3.

Tænd det trådløse kort for enhver fjern enhed, som du vil oprette forbindelse til det nyoprettede netværk.

4.

Søg efter et trådløst netværk, der er opkaldt efter værtscomputeren, og klik på 'Connect.' Når fjerntliggende enheder forbinder værtsens delte internet-signal, fungerer værtscomputeren som en router og distribuerer en særskilt IP-adresse til systemet, så den kan få adgang til internettet.

Mac-instruktioner

1.

Tilslut Mac-computeren, der skal fungere som vært for det primære internet-signal med et Ethernet-kabel. Internet-signalet kommer typisk fra et kabel- eller DSL-modem.

p> 2.

Gå til afsnittet 'Deling' i Systemindstillinger, og marker afkrydsningsfeltet ud for 'Internetdeling.'

3.

Tænd for det trådløse kort til en fjern enhed, som du vil oprette forbindelse til det nyoprettede netværk.

4.

Søg efter et trådløst netværk, der er opkaldt efter værtscomputeren, og klik på 'Connect . 'Når fjerntliggende enheder forbinder værtsens fælles internet signal, fungerer værtscomputeren som en router og distribuerer en særskilt IP-adresse til systemet, så det kan få adgang til internettet.

Computerbrugere, der ikke ønsker at bruge penge på en dyr trådløs eller Ethernet-router, kan stadig oprette et lokalt netværk ved at dele en enkelt internetforbindelse. For at oprette et lokalt netværk baseret på en værtscomputer virker værten som en router og distribuerer IP-adresser til andre enheder, der opretter forbindelse til netværket. Afhængig af rutekonfigurationen kan andre systemer oprette forbindelse til netværket via trådløst.