Sådan får du Ethernet til at fungere med Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til en anden computer, der er fuldt funktionel og har internetadgang. Hvis du ikke har en anden computer, skal du bruge en ven eller et familiemedlems system eller få online på dit lokale bibliotek eller internet cafe. Sørg for, at den computer, du bruger, enten har en cd-brænder eller en USB-port. Du skal bruge enten en tom cd eller et drev (også kaldet et 'flashdrev') til at transportere installationsfilerne fra denne computer til den ikke-funktionelle.

2.

Brug en søgemaskine som Google for at finde webstedet for det firma, der fremstillede din computer, så gennemse webstedet, indtil du finder softwaren til din specifikke model. Hvis du f.eks. Har en 700m Dell, skal du bruge Google til at finde Dells startside (www.dell.com), og du vil se på forsiden et link til 'Drivers and Downloads.' Når du har fulgt dette link, skal du vil kunne specificere modelnummeret og downloade Ethernet-drivere. Gem disse filer til harddisken, og kopier dem derefter til tommelfingeren eller brænd dem direkte til en cd ved hjælp af computerens cd-brændepakke.

< p> 3.

Indsæt cd'en eller tommelfingeren i den funktionsdygtige computer, og et vindue med angivelse af filindholdet vises. Dobbeltklik på driverfilen for at hente den automatiske installationsproces. Følg trinene i guiden, og klik på 'Næste' efter behov. Computeren vil sandsynligvis sige, at den skal genstarte for at afslutte installationsprocessen. Tillad det, og vent på Windows XP for at afslutte genstart. Softwaren er nu installeret.

4.

Slut Ethernet-kablet til netværksporten bag på computeren, og sæt den anden ende af kablet i den ønskede enhed at oprette forbindelse til. Hvis du tilslutter denne computer direkte til en anden computer uden brug af en router, skift eller hub imellem, skal du bruge et 'crossover' -kabel i stedet for et almindeligt Ethernet-kabel.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at den software, du installerede, er til din specifikke computer eller netværkskort. Hvis det er for en anden enhed, vil netværket ikke fungere korrekt.
  • Når man beskæftiger sig med en ny installation af Windows XP, kan det ofte være problematisk at få Ethernet til at fungere korrekt. Problemet skyldes, at Windows XP ikke kommer med de software drivere, der er nødvendige for at lade det tale med hardware. Forskellige hardware tal på forskellige 'sprog' og software drivere er 'oversætteren', som gør det muligt for Windows at bruge denne hardware.

    Løsningen virker enkel ved første øjekast - installer softwaren til netværksenheden så Ethernet fungerer korrekt. Dette bliver imidlertid problematisk, når du ikke kan få online til at downloade driverne på grund af Ethernet, der ikke fungerer. Hvis du tilfældigvis har installations-cd'en, løser problemet kun ved at installere softwaren fra det, men de fleste mennesker gør det ikke Har den disk. Det er muligt at løse problemet om 15 minutter eller mindre.