Sådan fejlfindes DNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at internetadressen er korrekt. Dobbeltkryds stavning. Hvis det er et websted, du forsøger at få adgang til, og du indtastede bare dit domæne, com, tilføj www til adressen (www.dindomæne.com). Nogle webserveradministratorer har ikke konfigureret DNS-servere til at rute anmodninger uden 'www.' Dette gælder naturligvis kun for problemer med kunden.

2.

På både klientsiden og serversiden kan nogle DNS-problemer skyldes manglende netværksforbindelse. Sørg for, at der er en stabil og fungerende forbindelse til internettet. Sørg for, at al hardware fungerer korrekt, og test forbindelsen ved at pinge eller forsøge at få adgang til andre servere.

3.

Hvis DNS-serveren forekommer tilgængelig via grundlæggende netværk, men ikke svarer til netværksforespørgsler, sørg for at DNS-serveren kører og lytter til anmodninger. Dette kan gøres ved at bruge kommandoen 'nslookup'.

4.

Et andet potentielt problem kan være, at den anmodende klient ikke er på listen over godkendte IP-adresser, der er tilladt for at få adgang til DNS server. Dette er kun et problem, hvis administratoren har besluttet at begrænse forbindelsen til at vælge klienter. Hvis dette er et problem, skal du kontrollere, om din IP er på den hvide liste og tilføj den om nødvendigt.

5.

Nogle gange vil DNS-servere være langsomme til at svare på anmodninger . Hvis dette er et problem, kan det ikke være et problem med DNS-serveren i sig selv. Det kunne hellere have at gøre med en 'flaskehals' i internettrafik forårsaget af perioder med høj trafik og båndbredde.

Domænenavnetjeneste, eller DNS, er hjertet af internettet. Når problemer opstår, kan det direkte påvirke internetforbindelsen. Forståelse af, hvordan du korrekt diagnosticerer problemet, vil gøre en lang vej at rette op på eventuelle problemer.