Sådan sikres dit trådløse internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det allerførste, du vil gøre, er at logge ind på din router. Måden at gøre er at finde din IP-adresse. I Windows skal du gå til Start, Kør type CMD og tryk Enter. På kommandolinjens type ipconfig. Et eksempel ville være 192.168.1.24. Skift det sidste nummer til en 1 og skriv det til din internetbrowser. Det skal bede dig om et kodeord. Skriv den adgangskode, du har angivet, eller den adgangskode, som instruktionsbogen gav dig.

2.

Gå nu til fanen Sikkerhed (alle er forskellige, så du skal navigere på din ejer her) og ændre admin adgangskoden. Det gør du, fordi alle producenter bruger samme adgangskode til deres routere. For eksempel bruger alle Linksys samme adgangskode. Det betyder, at hvis jeg kommer på dit netværk, kan jeg foretage ændringer. Du skal ikke bekymre dig, når som helst, hvis du ryster op, er der en nulstillingsknap på din router.

3.

Næste trin er at indstille et krypteringsniveau. WPA2 er bedst hvis din bærbare computer kan understøtte den. WPA er ikke lige så god, og WEP er let hacket men er bedre end ingen overhovedet. Når du opretter WPA2, bliver det bedt om at komme med en meget lang adgangskode eller lade den generere en. Jeg foreslår at oprette en. Mine er 13 cifre lange, og jeg bruger bare det første bogstav i hvert ord i en sætning sammen med en dato, der betyder noget for mig.

Hvis du gjorde alt, var du ovennævnte trin ville du være ok. Fra dette punkt er det simpelthen ekstra sikkerhed. Du kan ændre SSID'et, som routeren sender. For eksempel hvis du har linkys, vil den udsende Linksys1234. Skift det til noget, du nemt kan skrive, så Sluk det. Det betyder, at i stedet for at din router skriker her er jeg kommet og hack mig. Du skal fortælle din bærbare computer at søge efter det ved navn. (Det er grunden til, at vi ændrede det, vi kan nemt huske).

5.

Naviger til DHCP-sektionen DHCP er den protokol, der gør det muligt for routeren at tildele IP-adresser, som gør det muligt for os at komme til internettet. Tæl nu, hvor mange enheder du har i dit hus, du vil have på internettet (trådløst). Husk at inkludere enhver Blackberry og xbox ' s. Fortæl nu, at DHCP kun tildeler de mange adresser.

6.

Det sidste trin, og vi er på det anal-retentive niveau her, er at filtrere MAC-adresser. En MAC-adresse er et hexadecimalt tal, som fysisk brændes ind i hvert netværkskort. For at finde din MAC-adresse skal du gå til Start Kør type cmd og trykke Enter. Skriv ipconfig / alt dette vil give dig din IP-adresse og MAC (sammen med andre data). Indsamle alle MAC-adresserne til din pc og i MAC-filtreringsafsnittet indtaste dem alle. Når en pc forsøger at logge ind på din trådløse, sammenligner routeren sin MAC til listen. Og som en swanky natklub, hvis du ' Vær ikke på listen, du ikke kommer ind.

Tips og advarsler

  • Tag din tid og vær ikke bange. Du kan gøre dette.
  • Brug den bog, der fulgte med det, og glem ikke, at nulstillingsknappen på routeren vil fortryde enhver fejl, du laver.
  • Trådløst internet i hjemmet er næsten allestedsnærværende, men der er mange, der stadig ikke har det ordentligt sikret.