Hvad er DHT P2P?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

De første fire operable DHT-netværk er kendt for at være Tapestry, Chord, Pastry og CAN. Alle disse netværk kom online på omtrent samme tid i år 2001. Mens disse fire er kendt for at være de første, kan ideen og forskningen, der gik ind i DHT P2P-netværk, siges at have startet med systemer som Napster og Freenet. Disse peer-to-peer-delingssystemer brugte ressourcer, som allerede var distribueret over hele internettet, og samler dem i en enkelt applikation. De leverede et system til fildeling, der var baseret på stor harddiskkapacitet og båndbredde. Disse systemer var imidlertid meget sårbare over for implementering af vira og angreb fra personer, der ønsker at vise, at de kunne infiltrere systemet.

Ulemper

Den største ulempe for DHT P2Ps er, at de ikke bruger søgeordssøgninger til Find de oplysninger eller filer, der er nødvendige. I stedet skal der for det meste være et nøjagtigt match for de korrekte oplysninger, der skal findes. Dette er ikke at sige, at den person, der stiller forespørgslen, ikke finder noget i en ubestemt søgning. Det betyder dog, at chancerne for at finde de nøjagtige oplysninger er i bedste fald tilfældige, medmindre de specifikke oplysninger anvendes.

Funktion

Funktionen af ​​distribuerede hash-tabel peer-to-peer-systemer er at tillade stor fil deling blandt enkeltpersoner i en effektiv routing metode. Denne type system kan tilbyde uendelig skalerbarhed og en stor mængde lagerplads. Dette gør det muligt for større filer at blive delt og kontrolleret af de personer, der anvender systemet, i stedet for selve systemet. Derfor kaldes det som et peer-to-peer-system. Filerne opretholdes ikke på systemet, men i computererne til de personer, der deler filerne.

Advarsel

Mens DHT P2P-netværk tillader store dataoverførsler og fildeling, skal det forstås, at Ved deling af peer-to-peer-filer skal der anvendes tilstrækkelig virusbeskyttelse. Mens nogle peer-to-peer-systemer har deres egen metode til screening af delte filer for virus, er det ikke tilfældet med alle systemer. En virus kan med vilje være knyttet til en downloadbar fil, eller den kan være til stede i filen uden kendskab til den kolleger, der har gjort det tilgængeligt. De fleste virusscanningsprogrammer vil afhente virusserne, før downloadet er færdigt eller umiddelbart efter, hvilket gør det muligt for filen at blive fjernet. Det er dog bedst at indse, at der med delte filer findes muligheden for en virusnedlasting.

Potentiel

Potentialet for DHT P2P-netværk er ikke tæt på at blive realiseret. Mens mange ændringer er blevet implementeret siden netværk som Napster først kom på linje, vil der stadig være mere gjort i fremtiden. Flere og flere applikationer bruger DHT'er til at gøre filer tilgængelige online, f.eks. Fildistribution med BitTorrent og web caching med Codeen. Da flere applikationer begynder at bruge DHT'er, vil protokoller ændre fildeling, og distributionen vil blive taget til et helt nyt niveau. DHT P2P eller distribuerede hash-tabel peer to peer-systemer giver mulighed for datafildeling i stor skala og uden at blive styret af en centraliseret organisation. Disse netværk bruger noder eller elektroniske enheder, der er knyttet til netværk til at sende, modtage, hente og videresende oplysninger via en kommunikationskanal. Koden er det punkt, hvor informationen kan distribueres fra peer to peer.