Hvad er Ethernet-adresse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En Ethernet-adresse er kodet direkte af producenten til et netværk af hardware, som f.eks. et netværkskort eller en netværksport, der er bygget direkte til et bundkort. Ethernet-adresser opererer på datalinklaget af Open Systems Interconnection Model og giver hver maskine forbindelse til et lokalt netværk med sin egen unikke adresse, så netværket kan bestemme, hvor de skal sende data til. Ethernet-adresser kaldes også som Media Access Control-adresser eller Burned In Addresses.

Funktioner

Ethernet-adresser forbliver normalt permanent til den hardware, de er kodet til, mens en internetprotokoladresse på en computer ændres periodisk som computeren har adgang til internettet. Lokale netværk fungerer ved at forbinde internetprotokol-adressen på en computer til Ethernet-adressen til computerens netværkskort via en netværksprotokol kaldet adresseløsningsprotokollen.

Typer

Den mest almindelige type Ethernet-adresse er kaldes en universelt administreret adresse, fordi den altid forbliver den samme. Ethernet-adresser kan erstattes og ændres af en netværksadministrator, hvis designet af netværket kræver adresseændring. En Ethernet-adresse, der er blevet ændret af en administrator, kaldes en lokalt administreret adresse.

Identifikation

Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører har angivet, at Ethernet-adresser betegnes som 12 hexadecimale cifre nedbrudt af bindestreger eller kolonner, for at gøre den lange streng af bogstaver og tal lettere at læse. De første seks cifre i adressen angiver producenten af ​​enheden, mens de sidste seks cifre bruges til at identificere selve enheden.

Overvejelser

Du kan finde din Ethernet-adresse ved at fjerne netværkskortet og kontrollere klistermærket på siden. Hvis du ikke kan fjerne netværkskortet, kan du også finde adressen ved at få adgang til kommandoprompten på din computer og derefter skrive enten 'winipcfg' eller 'ipconfig / all', afhængigt af hvilket operativsystem din computer kører. Netværkscomputere, der alle kan kommunikere med hinanden og dele en internetforbindelse, opererer gennem en kompleks forbindelse af hardware-, software- og netværksprotokoller. Ethernet-adresser tjener en vigtig funktion i computernetværk ved at skelne de forskellige computere på et netværk fra hinanden.