Hvad er en Router Bridge?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forskel mellem routere og broer

Routere og broer overfører oplysninger fra computer til computer, fra computer til internet og fra servere, der er vært for et websted eller e-mail til din computer hjemme eller på arbejde. Ruter og broer gør dog dette ved hjælp af to forskellige kommunikationsmetoder eller protokoller. Routere og broer udfører to meget vigtige funktioner, og det er kun fornuftigt at kombinere dem til en enhed, som vil udføre begge opgaver.

Om routere

Routere opererer på meget store netværk kaldet brednet, eller WAN; World Wide Web er den største WAN, der eksisterer. Routere gør det muligt for computere at kommunikere over disse store afstande ved at sende data fra en router til den næste, indtil den når sin destination, hvilket tillader en stationær computer i Kina at tale med en bærbar computer i USA eller til en server, der er vært for et websted i England , for eksempel. De giver et 'adgangspunkt' til internettet. Hvis du har en bredbåndsforbindelse derhjemme, har du chancer for at få adgang til internettet via en router. Routere bruger specielle sprog eller 'protokoller' til at gøre dette. Den mest almindelige af disse protokoller hedder transmissionskontrolprotokol / internetprotokol eller TCP / IP.

Routerkommunikation

TCP / IP er en protokol designet til at muliggøre kommunikation over store afstande. TCP / IP-konfigurerede enheder tildeles en adresse af deres internetudbyder eller netværksadministrator, og de taler med hinanden ved at sende data fra router til router over internettet, indtil de når destinationsadressen. En typisk TCP / IP-adresse ville se sådan ud: 67.225.139.191. Men fordi der er så mange computere på World Wide Web, kigger op alle disse adresser tager tid og bremser tingene ned nogle gange. At holde styr på alle disse adresser og 'routing' al denne trafik er en stor opgave, hvilke rutere gør det effektivt.

Om Bridges

Bridges opererer typisk mellem mindre netværk kaldet LAN'er eller lokale netværk. LAN'er bruges i mange virksomheder til at holde afdelinger adskilt, hvilket giver dem bedre sikkerhed og netværksstyring. Et LAN kan blive oprettet for finansafdelingen og en anden til markedsføring, for eksempel. Bridges holder styr på hver computer, printer eller enhed på hvert LAN ved hjælp af en adresse kaldet en medieadgangskontroladresse eller MAC-adresse.

Bridge Communication

MAC-adresserne programmeres til hver computer eller enhed af producenten og kan ikke ændres eller tildeles som TCP / IP-adresser kan. En typisk MAC-adresse ville se sådan ud: 00-00-39-9A-B2-C5. MAC-adresser er den måde maskinerne kender hinanden på, og den nemmeste måde at få maskiner til at kommunikere med hinanden. Fordi broer kan tale direkte til hver maskine ved hjælp af deres MAC-adresse, behøver de ikke at oversætte en MAC-adresse til en TCP / IP-adresse og tilbage igen, når de kommunikerer, og derfor kan de kommunikere meget hurtigere end routere. Broer er normalt placeret mellem to eller flere lokalnetværk for at tillade, at disse LAN'er kommunikerer med hinanden, idet de danner en 'bro' mellem netværk, der tillader trafik at passere mellem dem.

Betydning

Routerbroer eller brodere, kombinere både en bros funktioner og en router i en boks. De gør det muligt for LAN-computere at kommunikere nemt og hurtigt indbyrdes, og ved at have en indbygget router kan computere på disse LAN'er få meget hurtigere adgang til internettet uden at have at gå igennem flere LAN'er for at komme til et internetadgangspunkt. Dette fremskynder kommunikationen for virksomheden og for alle, der bruger en ressource inden for det pågældende firma. Så næste gang du handler online lærer du om en ny gadget eller emai Jeg venner, husk at routerbroer bringer denne information hurtigere til dig. Der er intet som at sidde ned på din computer og surfe på nettet, shoppe (eller vindue shopping) eller lære noget nyt og interessant. Men nogle gange glemmer vi bare hvor mange maskiner der slaver væk i baggrunden for at bringe os vores yndlingsopskrift eller lad os se på billeder af den nye bil, vi drømmer om. En routerbro eller 'Brouter' (udtalt browseren) som det almindeligvis kaldes, er en sådan enhed. Uden det ville Internettet stoppe i en nanosekund.