Hvordan tjener en computerhacker penge?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af phishing-websteder

Hackere tjener ofte penge ved at skabe falske websites, der udgør lovlige tøj. De kan skabe falske forsider til banker, online-sælgere og andre virksomheder. De vil sende e-mails, der får folk til at logge ind af en eller anden grund, for eksempel at verificere deres konto. Når abonnenter logger ind, vil phishing-webstedet lære deres loginoplysninger, deres kreditkortnumre og andre personlige oplysninger.

Salg af personlige oplysninger

Spammerne kan enten udnytte kreditkortoplysningerne ved at hæve kontante forskud eller foretage køb , ellers sælger oplysningerne til tredjeparter, der vil udnytte den. Ofte vil hackere håndtere massive mængder information, der sælger tusindvis af e-mail-adresser, kreditkortnumre, socialsikringsnumre og andre personlige oplysninger. Så snart ofrene for disse forbrydelser finder ud af dem, advarer de deres banker og stopper det. Derfor prøver hackere at holde en konstant strøm af personlige oplysninger, der kommer ind.

Hacking Home Computers

Nogle hackere arbejder for spammere ved at skabe botnets. De hakker hjemme computere med trojanske heste vira eller computer orme og bruge dem til forskellige mærkelige formål. De kan sende spam fra de såkaldte zombie-computere eller bombardere brugerne med annoncer. De bruger ofte inficerede computere til at søge efter andre computere at inficere. Alt dette sker i markedsføringens navn, og spammere betaler gode penge for at udsætte uvidende computerbrugere for annoncer.

Legitime job

Mange hackere er ikke ondsindede tyve og arbejder som computer sikkerhed eksperter. Mennesker, der nyder udfordringen ved at forsøge at bryde ind i et system, men som ikke er interesseret i at stjæle eller sabotere det, bliver ofte henvist til dette felt. Nogle hackere arbejder som såkaldte Samurais, der forsøger at bryde ind i computersystemer for at teste deres sikkerhed. lever ved at skrive deres egen sikkerhedssoftware for at holde ondsindede hackere ude.