Sådan etableres netværkets fjernpladser sammen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Da der er tale om at forbinde lokaliteterne til hinanden på tværs af internettet, er det første, du skal gøre, at sikre, at hver placering har sin egen internetforbindelse. Du skal gå bredbånd, enten DSL eller kabel. Opkald vil ikke skære det. Hvis du er i et landområde uden DSL eller kabel, kan du bruge T-1 eller ISDN, men det er langsommere og meget dyrere. Sørg for, at du får en business class service. På den måde når din internetforbindelse går ned ISP (Internet Service Provider) trækker ikke deres fødder for at hjælpe dig med at få sikkerhedskopi. Dine placeringer vil fremover være afhængige af denne forbindelse, og hvis det er nede, stopper virksomheden. Endelig er du ikke dygtig med den service du betaler for. Gå til de bedste upload- og downloadhastigheder. Det koster dig mere, men det vil i sidste ende være værd, fordi du vil få store mængder data, der kommer og går fra hver placering.

2.

Hvis du er noget bekendt med netværk, ved du, at på et netværk har hver enhed et nummer kaldet en IP-adresse, der identificerer den. af en internetforbindelse har den router eller et modem, der forbinder dig til internettet, også dets egen IP-adresse tildelt af udbyderen. Denne adresse kan være dynamisk (det betyder, at den kan ændre sig hver gang din placering forbinder til internettet) eller statisk (IP-adressen er indstillet og ændres aldrig). Fordi hver af dine separate steder forbinder hinanden på tværs af internettet hele tiden betaler det sig en statisk IP-adresse for hver placering, så du ved altid, hvad den er. Når du får en business class internet service, vil det normalt indeholde en statisk IP-adresse, men hvis det ikke gør det, skal du bede om en.

3.

Da hver placering har sin egen internetforbindelse, så vil hvert sted også have brug for sin egen internet firewall for sikkerhed. En firewall er et stykke hardware eller software, der styrer hvilke forbindelser, der kommer ind og ud af hvert sted. Den gode nyhed er, at de fleste detail routere har en firewall indbygget. Du bliver nødt til at åbne porte i din firewall for at modtage VPN-forbindelserne beskrevet nedenfor.

4.

VPN Virtual Private Networking) er den teknologi, der giver dig mulighed for faktisk at forbinde lokaliteterne til hinanden. Hver af dine placeringer har sit eget netværk, men når du bruger VPN til at forbinde dem, vil de alle kunne tale frit med hinanden og gøre dem til et stort netværk. Hvordan VPN virker, er at hver placering har en enhed, der opretter en VPN-tunnel til den anden placering. Denne enhed kan være en server eller et selvstændigt stykke hardware. 'Tunnel' krypteres ved hjælp af PPTP, L2TP, IPSEC eller den protokol, som enheden anvender. (Det anbefales at bruge de samme VPN-enheder på hver side, det gør installationen meget enklere.) Kryptering af tunnelen beskytter dine data, da den flyver over internettet 'sky'. Både Microsoft og Mac servere understøtter servering af VPN-forbindelser lige ud af boksen. Eksempler på producenter af professionelle hardware VPN-enheder er: Cisco, Watchguard, SonicWall og Juniper. Der er også masser af billige VPN-enheder fra Linksys, DLink, Netgear og andre forbrugervirksomheder.

5.

De fjerntliggende steder skal kun tilsluttes direkte til den placering, der har databasen , ikke til hinanden. Hvis du f.eks. Har tre placeringer og placering 1 har databasen, skal du kun lave VPN-forbindelser fra placering 2 til 1 og 3 til 1 og omvendt. Du behøver ikke en direkte VPN-forbindelse fra 2 til 3. (Bemærk: 2 og 3 kan stadig tale med hinanden, de gør det bare gennem sted 1.) Du skal opsætte dine ruteborde for at fortælle alle enheder på din netværk hvordan du opretter forbindelse til de andre netværk. Hvordan du gør det, afhænger af, hvad du bruger. Det er muligt, at din Router, Firewall og VPN alle kan være den samme enhed.

Nu hvor din netværk er alle tilsluttet, du kan dele data mellem dem, ligesom de var på samme netværk. Bemærk dog, at data, der sendes over internettet, vil være meget langsommere end på et lokalt netværk. Med det i tankerne er der nogle løsninger, der fungerer bedre end andre til at levere data og applikationer på tværs af VPN, og det afhænger virkelig bare af, hvad du bruger. En af de mest populære løsninger til levering af applikationer hedder Terminal Services. Med Terminal Services ville du have en opsætning af Microsoft Terminal Services-server på hovedwebstedet, hvor databasen er. De fjerntliggende steder bruger en Terminal Services-klient til at oprette forbindelse til serveren, og hver klient får sin egen 'session' på serveren. De ser et Windows-skrivebord, som om de arbejdede på deres egen maskine, men i virkeligheden arbejder de på serveren på hovedstedet på tværs af internettet. Programmerne kører på serveren, som har lokal adgang til databasen, så det er meget hurtigere end at sende de faktiske data på internettet til hvert sted. Der er andre programmer, der fungerer godt i dette scenario, herunder: Citrix, Lotus Notes, VNC, SQL-applikationer og Unix-terminaler.

Et scenario, der har tendens til at fremkomme meget for virksomheder, der har flere steder, er, hvordan man deler information mellem disse placeringer. Ofte kan hvert sted have sit eget netværk, salgsstedssystem, bogføring eller anden databaseprogram, der er helt adskilt fra resten af ​​organisationen. Dette skaber et stort logistikproblem, når man forsøger at drive forretningen som helhed. Det ville naturligvis være det ideelle opsætning at have alle de separate lokaliteter bruge den samme datakilde ved at forbinde dem sammen, men for små og mellemstore virksomhedsejere, der har ringe eller ingen it-medarbejdere, kan det virke som en skræmmende opgave. har ingen anelse om, hvor engang skal begynde. Formålet med denne artikel er at give et bredt overblik over teknologien og de skridt, der kræves for at kunne samle dine fjerntliggende lokationer sammen.