Sådan forhindrer du din webcam fra at blive hacket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug de rigtige sikkerhedsforanstaltninger. Det første skridt i at beskytte dit webcam mod at blive hacket er at aktivere din firewall. I vinduet skal du gå til START, ALLE PROGRAMMER, TILBEHØR, SYSTEMTØJ, SIKKERHEDS CENTER og aktivere firewall. Dette hjælper med til at forhindre hackere i at få adgang. For en mere sofistikeret firewall-frise Zone Alarm på http://www.zonealarm.com eller fra CNET download site på adressen nedenfor.

2.

Sørg for, at din anti- virus arbejder og opdateres for at beskytte dit webcam mod at blive hacket. Hvis du ikke har råd til McAfee eller Norton, kan du bruge AGV eller Avira, som du kan finde på CNET download site. Installer også et spywareopdagelsesprogram. Din anti-virus er ikke nok til at bekæmpe spyware, der kan installeres uden din viden, og som kan tage kontrol over din computer, herunder eksterne enheder som webkameraer. Prøv Spybot Search And Destroy og Super Anti Spyware. Du kan finde disse gratis på http://www.cnet.com i downloads-sektionen.

3.

Aktivér din WEP, WPA eller anden sikkerhedsnøgle. Hvis du bruger en trådløs router eller et trådløst webkamera, kan du aktivere din sikkerhedsnøgle. Sikkerhedsnøglen vil holde ud af de fleste hackere, der er 'krigskørsel' eller køre rundt med en bærbar computer og antenne på udkig efter åbne trådløse netværk. Aktiver altid den højeste sikkerhedskryptering. WEP-kryptering er nu forældet og hackbar.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil være sikker på total privatliv, skal du afbryde dit webcam eller placere noget over det når den ikke er i brug.
  • Dit webcam kan blive hacket og set af en anden. Her er nogle trin, du kan tage for at beskytte dit webcam mod hackere.