Sådan opretter du dit virksomhedsnetværk for at oprette forbindelse fra hjemmet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at du har en god internetforbindelse til din virksomhed. Vælg bredbånd, enten DSL eller kabel, da opkaldstjenesten er for langsom. Hvis du har råd til det, skal du gå til de bedste upload- og downloadhastigheder. Det koster dig mere, men det vil i sidste ende være værd, fordi du vil få store mængder data til at komme og gå.

2.

Hvis du er bekendt med netværk du ved, at hver enhed på et netværk har et nummer kaldet en IP-adresse, der identificerer den. I tilfælde af en internetforbindelse har den router eller et modem, der forbinder dig til internettet, også dets egen IP-adresse tildelt af udbyderen. Denne adresse kan være dynamisk (det betyder, at den kan ændre sig hver gang din placering forbinder til internettet ) eller statisk (IP-adressen er indstillet og ændres aldrig). Fordi du 'bruger denne IP-adresse til at forbinde til arbejde fra hjemmet, betaler det sig at have en statisk IP-adresse til din virksomhed, så du vil altid vide, hvad det er . Grundlæggende tjenester har normalt ikke statiske IP-adresser, men hvis du får en business class internet service, vil det normalt indeholde en. Spørg din internetudbyder på forhånd for at være sikker. Hvis du ikke har en statisk IP-adresse på arbejdspladsen, kan du stadig arbejde hjemmefra ved at bekræfte, hvad IP-adressen for øjeblikket er. Den nemmeste måde at gøre dette på er at åbne en browser på din computer på arbejdspladsen og gå til whatismyip.com . (Bemærk: Internetforbindelsen derhjemme behøver ikke at have en statisk IP, kun på virksomhedsstedet.)

3.

Du skal også sikre dig, at din virksomhed har en egen internet firewall til sikkerhed.En firewall er et hardware eller software, der styrer hvilke forbindelser, der kommer ind og ud af din placering.Den gode nyhed er, at de fleste detail routere har en firewall indbygget. Du bliver nødt til at åbne VPN (Virtual Private Networking) er den teknologi, der giver dig mulighed for faktisk at oprette forbindelse til din arbejdsplads.

4.

VPN Hvordan VPN virker, er at virksomhedsstedet vil have en enhed, der opretter en VPN-tunnel med en VPN-software på din computer en t hjem. Enheden på din arbejdsplads kan være en computerserver eller et selvstændigt stykke hardware. 'Tunnel' krypteres ved hjælp af PPTP, L2TP, IPSEC eller den protokol, som enheden anvender. Kryptering af tunnelen beskytter dine data, da det flyver over internettet 'sky'. Både Microsoft og Mac servere understøtter servering af VPN-forbindelser lige ud af boksen. Eksempler på producenter af professionelle hardware VPN-enheder er: Cisco, Watchguard, SonicWall og Juniper. Der er også masser af billige VPN-enheder fra Linksys, DLink, Netgear og andre forbrugervirksomheder.

5.

Mens du er hjemme, vil du forbinde til din arbejdsplads ved hjælp af den offentlige IP-adresse på din virksomhed og VPN-klientsoftware, der kører på din hjemmecomputer. Den anvendte klientsoftware afhænger meget af, hvad enheden er på arbejdspladsen. I de fleste tilfælde kan du oprette VPN-forbindelsen direkte fra Windows eller din Mac uden ekstra software , men et dedikeret stykke VPN-hardware, såsom en Sonicwall, har sin egen proprietære softwareklient, der skal installeres på computeren.

Nu, hvor du er forbundet til din arbejdsplads kan du dele data mellem din hjemmecomputer og kontormedier ligesom de var på samme netværk. Bemærk dog, at data, der sendes over internettet, vil blive meget langsommere end på et lokalt netværk. Med det i tankerne, der er nogle løsninger, der fungerer bedre end andre til at levere data og applikationer på tværs af VPN og det afhænger virkelig bare af hvad du bruger. En af de mest populære løsninger til levering af applikationer hedder Terminal Services. Med Terminal Services ville du have opsætningen af ​​en Microsoft Terminal Services-server på den forretningssted, hvor databasen er. Hjembrugeren bruger en Terminal Services-klient til at oprette forbindelse til serveren, og hver klient får sin egen 'session' på serveren. De ser et Windows-skrivebord, som om de arbejdede på deres egen maskine - men i virkeligheden arbejder de på serveren på forretningsstedet på tværs af internettet. Programmerne kører på serveren, som har lokal adgang til databasen, så det er meget hurtigere end at sende de faktiske data på internettet. Der er andre programmer, der fungerer godt i dette scenario, herunder: Citrix, Lotus Notes, SQL applikationer og Unix terminaler.En anden populær løsning ville være at bare forbinde til din arbejds-pc direkte i stedet for til en server.Dette vil give dig mulighed for at styre skrivebordet på din arbejds-pc ligesom du var der.Nogle gode applikationer til det ville være VNC eller RAdmin.

Tips og advarsler

  • Hvis denne hele processen virker for skræmmende, er der en anden tjeneste, du kan bruge til at forbinde fra en fjernbetjening eller hjemmecomputer til en computer på arbejde, der ikke kræver oprettelse af VPN. Dette kaldes GoToMyPC.com, og det indebærer kun at installere noget software på hver computer. Men hvis du er en organisation, der skal have flere brugere, der arbejder hjemmefra, vil jeg opfordre dig at have en omfattende VPN opsætning til din virksomhed t vil tillade større fleksibilitet og mere kontrol over dit netværk.
  • Telecommuting er evnen til at arbejde hjemmefra. Hvad engang kun var en mulighed for store virksomheder, er nu blevet en levedygtig løsning for mange små og mellemstore virksomheder. Men hvis du er ligesom mange små virksomhedsejere, der har lidt i vejen for it-medarbejdere, kan du ikke vide, hvor du skal starte. Denne artikel giver et bredt overblik over teknologien og de skridt, der er nødvendige for at give dig og dine medarbejdere mulighed for at forbinde eksternt til dit virksomhedsnetværk hjemmefra.