Sådan rapporterer du e-mail-spam

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få overskriftsoplysningerne for den pågældende besked. Nogle gange er det 'en knap eller faneblad, der siger' Vis hele overskrifter 'eller' Vis flere oplysninger. 'Kopier teksten, der vises, og indsæt den i en tekstfil til senere. Overskrifter er, hvad der siger, hvor denne mail faktisk var fra, og hvor det kan faktisk omdirigere ethvert svar, du måtte sende. Det er så godt som fingeraftryk til digitale detektiver.

2.

Kontroller linkene i e-mailen, herunder de skjulte i billeder. Du må ikke klikke på dem! Hvis du kan, skal du bruge din browser til at få 'Egenskaber' for det pågældende link. Vær ikke overrasket over at finde det rigtige sted, det går til, ikke hvad der står på skærmen. Kopier den aktuelle destination til en tekstfil til senere brug.

3.

Forbered dig til at videresende denne besked til de rigtige adresser. Alle kriminelle spam skal sendes til US Federal Trade Commissions spamrapporteringsadresse: spam@uce.gov. Du skal også videresende meddelelsen til internetleverandørens 'misbrug' -adresse (navnet efter symbolet '@' ) afsenderen, den adresse, der er angivet i 'Svar til' -opgaven i de headeroplysninger, du kopierede, og til internetudbyderen af ​​den, som spamskribenten fortalte dig at kontakte. I henhold til reglerne på internettet skal alle internetudbydere opretholde en adresse, som f.eks. bare 'abuse@company.com' for at håndtere klager af netop denne slags. Hvis den 'hemmelige' adresse i linkene har et domænenavn (navnet foran. .com, .net,. org, .nu, .ru eller lignende), skal du sende denne besked til 'misbrug' -adressen for den skjulte adresse.

4.

Nogle virksomheder får nok misbrug at de har specialiserede adresser til at rapportere spam til. Her er nogle af de mest mishandlede:
Hvis meddelelsen er fra nogen på hotmail.com eller live.com eller msn.com, skal den sendes til thi s adresse: report\_spam@hotmail.com. Dette er alle e-mail-domæner i Microsoft, og Hotmail er deres eneste 'misbrug' adresse.
Femte tredje bankens misbrugsadresse er: 53\_generalinquiries@53.com.
Chase eller JPMorgan Chase, har dette adresse til rapportering af spam: abuse@jpmchase.com.
Når du er i tvivl, virker 'abuse@companyname.com'. Eller du kan søge på internettet for virksomhedens webside og finde deres 'misbrug' -adresse, som måde.
Hvis du modtager spam fra en bestemt person, skal du IKKE svare. Hvis det var en spammer, var alt, hvad du gjorde, signalerer ham eller hende, at nogen faktisk læste og reagerede på deres mail. Det er alt, hvad de behøver for at oversvømme din e-mail-indbakke med mere af samme. Også i nogle tilfælde blev en uskyldig persons e-mail-adresse kapret for at sende dig spam, og de ved ingenting om det og var ikke ansvarlige . Gem dig selv besværet. Send kun misbrug til 'misbrug' adresser.

5.

Kopier og indsæt overskriftsoplysningerne øverst i meddelelsen, inden du videresender den. Hvis linket / linkene i meddelelsen var til en 'skjult' adresse, skal du også kopiere og indsætte den i toppen af ​​meddelelsen med en notation som: 'Linket i denne meddelelse går faktisk til:' u0026 quot; med den rigtige adresse følger. Mange e-mail-systemer bevarer ikke den 'hemmelige' adresse, og det er altid godt at lade myndighederne vide, hvornår en e-mail-skurk havde en maske. Du kan nu sende beskeden. Originalen skal du markere som 'spam' for at hjælpe dit eget e-mail-system ved, at denne meddelelse er uønsket. Hver lille smule hjælper.

6.

De fleste 'misbrug' adresser, men ikke FTC svar med et automatisk formularbrev takker dig for din rapport og indeholder normalt nogle oplysninger om, hvordan du rapporterer spam - hvilket er hvad du har gjort. Formularbrevet kan også indeholde en dedikeret spamrapporteringsadresse, hvis det gør det, skal du tilføje dette til din adressebog i tilfælde af fremtidig spam. Notatet kan også angive, om de har taget skridt mod den eller de personer, der overtrådte deres vilkår for overholdelse. De kan ikke fortælle, at de har fjernet postkontoen, men det er typisk den handling, der er taget. Tillykke. Du har lige stoppet en spammer.

7.

Vær tålmodig. fordi du har rapporteret spam, du har vundet, mener du, at den stopper i dag eller i næste uge. Du ved, at du har en effekt, når du ser nye adresser og nye svindel i din postkasse. Det betyder at skurkene er lavet til at løbe , koster dem penge og gør dette spil mindre rentabelt for dem. Hver spammer rapporteret bringer os tættere på at holde alles e-mail ren. Vær sikker på at du kæmper på siden af ​​englene.

Tips og advarsler

  • Mozilla Firefox gør et godt stykke arbejde, så du kan venstre- link og find 'Egenskaber'. Du kan også tjekke 'meddelelser' linjen nederst på skærmen, der også kan vise den ægte adresse på et skjult link. Du må muligvis kopiere disse oplysninger manuelt, men hvis du ikke bruger Firefox
  • Aldrig nogensinde! - Svar på enhver spammer. Uanset hvor meget du vil fortælle dem. De don ' t omhu; de bliver betalt af svarmængder, og ethvert svar gør dem penge.
  • Aldrig nogensinde! - Klik på et link i meddelelsen. I bedste fald bliver du bedt om at angive dit navn, adresse, telefonnumre, moderens pigenavn, dit bankkontonummer, din bank, din arbejdsgiver og alt andet, der kræves for at stjæle din identitet. I værste fald vil de hemmeligt downloade skadelig software til din computer, og du kan ikke stoppe det Denne 'malware' kan gøre din maskine til en del af et kriminelt netværk eller sende mere spam under dit navn. Du vil ikke have det. Stol på mig. Gå aldrig til en spammers websted.
  • Spam er uopfordret kommerciel e-mail. I bedste fald er det som junk mail i din postkasse, reklame plæne pleje eller pet negle trimmere eller andet junk du ikke vil have. Bare dump det uden at læse. Men anden spam er mere skadelig. Det spænder fra posten angiveligt fra en afrikansk embedsmand, der forsøger at smugle penge ud af sit land til lotterier, du ikke husker at indtaste (angiv kun dine bankoplysninger for at se, hvad du har 'vundet!') Til skræmmende notater IRS er på din hale, eller din bank har mistet dine oplysninger (så giv det til os), eller udlændinge har landet eller nogen du hader er lige blevet anholdt eller skudt (klik på linket for 'mere.') Alle disse er ulovlige, og kan få din identitet stjålet, din computer inficeret med fjernbetjeningskode eller involvere dig i en kriminel ordning. Alle disse trusler skal indberettes til embedsmændene. Hvis du vil slå tilbage til spammerne, så er det sådan.