Definition af Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Ethernet blev opfundet på Palo Alto Research Center af Robert Metcalfe og flere andre medarbejdere fra Xerox i 1975. Den oprindelige version løb med en hastighed på 3 megabit per sekund og brugte otte bit adressefelter, der kun var tilladt for små grupper af computere at blive sammenkoblet sammen. Teknologien blev populær nok til at en standardiseret version blev afgjort i 1980, der arbejdede med en hastighed på 10 megabit per sekund og brugte meget større 48-bit adressefelter. Ethernet er den mest populære netværksteknologi og har flere forskellige variationer, der arbejder med forskellige hastigheder.

Funktion

Ethernet-teknologien bruges til at forbinde mange forskellige enheder, f.eks. Computere og printere. Det giver alle de tilsluttede maskiner mulighed for at dele ressourcer, sende og modtage filer og få adgang til den samme internetforbindelse. Data, der sendes på et Ethernet-netværk, er opdelt i småbiter kaldet pakker og derefter sendt til destinationsmaskinen.

Funktioner

Ethernet bruger en algoritme kaldet 'Carrier Sense Multiple Access med Kollisionsdetektion 'for at kontrollere om nogen af ​​datapakkerne kolliderede eller blev ødelagt under deres transmission. Hvis det opdager et problem, stopper den pakken og venter derefter, indtil linjen er klar, før du forsøger at sende igen. Ethernet-teknologien tillader også virtuelle lokalnetværk, der kan oprettes mellem computere, der ikke er på samme fysiske sted.

Typer

Den oprindelige standard for Ethernet blev kaldt 10Baset-T og brugt to separate tråde af Ethernet kabel kendt som 'snoet par.' Mens den stadig er i brug, er den næsten fuldstændig erstattet af den hurtigere 100Base-T, som opererer med 100 megabit per sekund. 1000Base-T bruger kobberledninger i stedet for regelmæssigt Ethernet-kabel og sender oplysninger til 1 gigabit per sekund. Den hurtigst tilgængelige type er 10Base-SR, der bruger fiberoptisk kabel og opererer med 10 gigabit per sekund.

Fordele

Ethernet er en langt mere pålidelig og hurtig teknologi end andre protokoller som Token Ring på grund af sin avancerede kollisionsdetektering. Det er også en 'plug and play' -teknologi, hvilket betyder, at de fleste enheder, der anvender Ethernet-protokollen, simpelthen kan tilsluttes til en computer og vil fungere uden at skulle installere ekstra software. De fleste computervirksomheder tilføjer et Ethernet-kabel stik til computerens bundkort, så du ikke behøver købe og manuelt installere et Ethernet-kort. Når du forbinder de forskellige computere i dit hjem eller kontor sammen i et netværk for at dele en internetforbindelse eller overføre filer, udnytter du en netværksteknologi, der hedder Ethernet. Ethernet-protokollen er blevet den dominerende teknologi i netværksverdenen på grund af dens brugervenlighed og tilgængeligheden af ​​billig kompatibelt udstyr.