Definition af trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

I lighed med mobiltelefoner kører trådløse netværk på radiobølger, selv om de sender på højere frekvenser. Højere frekvenser gør det muligt for signalet at relæere flere data. Systemet virker på to måder. For det første konverterer computerens trådløse adapter information til et radiosignal og sender det via en antenne. Når den trådløse router modtager og afkodes signalet, overfører den data til internettet ved hjælp af en fysisk ledet forbindelse.

Typer

Der er to typer trådløse routere. Den første type blev designet til et lille dækningsområde, som f.eks. en enkelt husstand eller en mindre virksomhed. Disse systemer kaldes lokalnetværk (LAN). Den anden type trådløse router var designet til kontorbygninger med virksomhedsformål, så de har et bredere dækningsområde. Denne type trådløse router bruges til at dække WAN (WAN) eller hele storbyområdet (MAN).

Overvejelser

Trådløse routere er let installeret og relativt billigt, hvilket kan forklare udbredelsen af ​​trådløse netværk i lufthavne, cafeer, hoteller og hospitaler. Der kræves en højhastighedsforbindelse til internettet og kan generelt leveres af telefonfirmaet eller kablet p rovider, men det kan købes hos en elektronik butik.

Advarsel

Hastighed og tilgængelighed er de største bekymringer hos dem, der bruger trådløse routere. Der kan være en mærkbar forskel i hastigheden og pålideligheden mellem en kablet og trådløs forbindelse på grund af en vis nedbrydning af signalet, da det bevæger sig gennem luften. Når du arbejder i et offentligt trådløst område, kan personlige oplysninger, der er gemt i en personlig computer, desuden vælges af enhver med det formål at indsamle personlige data fra din computer. Krypteringsprotokollerne på de fleste trådløse steder er enten ikke-eksisterende eller meget lave, hvilket efterlader data let kompromitteret. I en bolig er sikkerhed let etableret via adgangskoder og deaktivering af fjernadministration.

Fordele

En trådløs router giver flere enheder adgang til internettet. Det giver forbrugerne adgang til internettet fra enhver computer inden for systemets rækkevidde og gør det lettere for forældrekontrol af et barns internetbrug. Trådløse routere har også muliggjort andre kommunikationsfunktioner, som f.eks. Voice over Internet Protocol , som gør det muligt at foretage opkald via computeren. PC Magazine definerer en trådløs router som en netværksenhed, der kombinerer en basestation (det trådløse adgangspunkt), et kablet eller trådløst lokalnetværk (LAN) og en router med forbindelser til et kabel- eller DSL-service. Mere simpelthen er en trådløs router en kanal til interaktion mellem en computer og internettet.