Deling af internetforbindelse og fejlfinding

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Du kan dele din bredbånds- eller kabelforbindelse mellem flere computere i dit hjem eller kontor ved at oprette et lokalt netværk eller LAN. Konfigurer netværket ved at tilslutte det kabel eller den telefonlinje, som internetforbindelsen kommer igennem til en netværksenhed, og tilslut derefter hver computer til enheden.

Funktioner

Det lokale netværk gør det muligt for hver tilsluttet computer samtidig Få adgang til din internetforbindelse uden at skulle betale et ekstra månedligt gebyr til din tjenesteudbyder for hver computer. Alle computere kan også sende filer til hinanden og dele ressourcer, f.eks. Forbindelser til printere eller scannere.

Typer

Der er flere måder at dele en internetforbindelse på mellem dine computere. Du kan enten bruge en intelligent router, som giver mulighed for de hurtigste forbindelseshastigheder mellem alle computere eller et gentagende hub, som er billigere, men mere tilbøjelige til at sænke hastigheden. Routere kan også forbindes, hvilket kræver, at du tilslutter hver computer med et Ethernet-kabel eller trådløs, hvilket kræver, at du føjer et trådløst netværkskort til hver computer.

Identifikation

Fejlfinding af problemer med dit delte internet forbindelse ved at tjekke netværksenheden for at se om et af lysene ikke længere er tændt eller blinker gentagne gange. Den nøjagtige lyskonfiguration vil variere mellem modeller, men de fleste vil betyde, at der ikke er nogen aktiv internetforbindelse fra din tjenesteudbyder ved at blinke 'aktivitets' eller 'status' -indikatoren gentagne gange. Kontroller Ethernet-kabler og strømkabel, da enheden normalt ikke vil vise indikatorlys, hvis en af ​​disse kabler ikke er tilsluttet. Træk netværksenheden i 30 sekunder, og sæt den derefter i igen, og prøv igen at oprette forbindelse. Naviger til computerens kontrolpanel og vælg derefter 'Repair Connection' i panelet 'Network' for at erhverve en ny IP-adresse. Kontakt din internetudbyder, hvis du oplever yderligere problemer.

Overvejelser

A delt trådløs internetforbindelse kan nemt nås af andre mennesker inden for et par hundrede meter af dit netværk, hvis du ikke beskytter det med en adgangskode eller firewall. Sørg for at bruge anti-spyware og virusdetekteringssoftware på alle de tilsluttede computere, da en virus på en computer hurtigt kan spredes til alle de andre. Næsten alle kontorindstillinger og de fleste boliger har mere end en computer i dem. Du kan dele en internetforbindelse mellem dine computere, så alle computerbrugere på dit sted kan se websider eller sende e-mail på samme tid. Du kan opleve afbrydelser i din forbindelse fra tid til anden, og du skal fejlfinding problemet selv for at løse det.