Hvad er en DHT Torrent?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fildeling via P2P-netværk

Enkeltpersoner og virksomheder bruger P2P-netværk af forskellige årsager. Små og store virksomheder bruger P2P til at styre og dele dokumenter og videoer. Enkeltpersoner bruger P2P til forskellige juridiske og ikke-juridiske formål med at dele musik og film.
P2P-netværk gør opgaven med at dele store filer muligt ved at bryde filer i små stykker på omkring 256k. Dette gør det muligt for brugerne at downloade dele af filen fra flere brugere, hvilket muliggør meget hurtigere downloadtider.
Når en fil deles mellem to eller flere jævnaldrende, deles et hashbord også mellem brugerne. Hasjbordet indeholder detaljerne i filoplysningerne, så filen kan downloades fra flere brugere. Hash-tabellen giver også mulighed for at sammenligne den endelige downloadede fil med den for filer fra andre brugere for at sikre, at filen er downloadet helt.

DHT og P2P

DHT-modellen gør det samme ved at bruge hash-tabeller , men hash-tabellerne er også fordelt. Resultatet er, at en fil har et unikt fingeraftryk der er forbundet med det, men ikke et bestemt filnavn.
Med DHT skal du kende det unikke fingeraftryk af en fil. Filnavne er ubrugelige. Hvis du har fingeraftryk, kan du søge blandt medlemmerne af P2P-netværket for at se, hvem der ellers kan have denne fil. Hvis du søger efter filen ved navn, mister du værdien af ​​DHT, fordi nu kan din filaktivitet spores.

Strenghts of DHT

Et af DHTs primære formål er at besejre filsporingssystemer. Filsporingssystemer kan bruges af ejere af intellektuelle ejendomsrettigheder til at spore, hvem der har lovligt og ulovligt downloadet deres software eller filer.
Mens DHT ikke skjuler identiteten individer helt, men det gør processen med at spore filer meget vanskeligere. Mens andre metoder til anonym fildeling er tilgængelige, er DHT i øjeblikket en af ​​de stærkeste måder at beskytte din identitet på.
En anden styrke i DHT er, at filer er forbundet via en nøgle eller fingeraftryk, snarere ved et filnavn. Dette gør det muligt at indeksere filer. Typiske fildelingssøgninger springer en forespørgsel til alle computere eller jævnaldrende på et netværk. Med DHT kan der udvikles et centraliseret indeks, der gør det muligt for brugerne hurtigt at finde og downloade den samme fil i stedet for potentielt at downloade den forkerte fil.

Svagheder i DHT

Filsporing har mange flere formål end at identificere potentiel krænkelse af ophavsret . Filsporing gør det også muligt at søge efter filnavne og filer, der er ens, men med et andet navn, der skal identificeres nøjagtigt. DHT fjerner disse fordele ved filsporing.
DHT er ikke idiotsikker. Din identitet kan stadig spores, selv om processen er betydeligt mere tidskrævende hos intellektuelle ejere. Mens der ydes et ekstra beskyttelseslag, er dit privatliv stadig ikke garanteret.
Filer kan stadig søges efter baseret på deres unikke fingeraftryk eller nøgle samt gennem værktøjer som Magnet Links. Magnet Links indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at finde en fil på tværs af et P2P-netværk.

Ressourcer

Den mest robuste og udbredte P2P-netværksklient, der understøtter DHT, er BitTorrent. DHT er en mulighed, du kan vælge i BitTorrent, og netværket af DHT-fildelingskammerater vokser hurtigt.
En anden populær klient, der understøtter DHT, er eMule. Fordi eMule er open source, tilføjes nye funktioner og værktøjer regelmæssigt. En række udviklere til eMule fokuserer specifikt på DHT-fildeling.

Sammendrag

P2P-fildeling er et kraftfuldt værktøj, der bruges af enkeltpersoner og virksomheder til at udveksle vigtig information. DHT giver en metode til deling af filer, der ikke kan spores via konventionelle midler. Dette tilføjer et ekstra lag for beskyttelse af personlige oplysninger, men gør det også vanskeligere at finde filer.
Du kan bruge DHT med det samme, hvis du allerede har BitTorrent eller eMule. Andre P2P-klienter yder også support til DHT, så se i supportdokumenterne for at se, om du kan drage fordel af denne model. Distributed Hash Table (DHT) er en ny model til fildeling af Peer-to-Peer-netværk (P2P), som gør det muligt for P2P-brugere at skjule, hvilke filer der er blevet downloadet. Denne artikel giver et overblik over fildelingsprocessen, styrken af ​​DHT, svagheder og ressourcer til at finde et P2P-netværk, der bruger DHT.