Hvad er en Repeater?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En repeater opererer på det fysiske lag i Open Systems Interconnection Basic Reference Model, da det fungerer på et fysisk medium i stedet for med et softwareprogram eller en netværksprotokol. Gentagere tager signaler som en internetforbindelse, radiokommunikation eller mobiltelefonopkald og udvider deres rækkevidde ved at forhindre nedbrydning og filtrering af elektrisk støj, som vil forstyrre signalets udbredelse.

Funktioner

Gentagere overvinder blokerede linjer af syn, vanskeligt terræn og langdistansemissioner. Repeteren er placeret tæt på kanten af ​​signalets normale rækkevidde, fanger det og sender det igen. Gentagere kan også bruges i situationer, hvor geografi normalt forhindrer at udvide et signal ved at konvertere signalet til en mikrobølgeovn og derefter hoppe det er et relæ på andre repeaters eller endda en satellit.

Typer

Der er et stort udvalg af repeaters, og hver er beregnet til en anden type signal med et andet interval. De mest anvendte gentagere er til netværk af computere, at dele en internetforbindelse eller sende filer til og fra hinanden. Gentagere er tilgængelige i kablede versioner, der forbinder til Ethernet-kabler eller trådløse versioner, der optager signaler over luften. Wired repeaters er også kendetegnet ved antallet af porte. Gentagere med flere porte til et større antal forbindelser kaldes nav.

Overvejelser

Nedre ende repeater, der er beregnet til computernetværk, kan kun bruges et lille antal gange, før signalet ikke længere kan være forlænget uden alvorligt tab af kvalitet. Digitale signal repeater har en gennemsnitlig signalstyrke på 9.000 fod; Analoge signal repeater har en gennemsnitlig signalstyrke på 30.000 fod.

Fordele

Gentagere kan sammenkædes til at udvide et signal over hele kontinenter og lige oceaner. Gentagere placeres ofte i ubåde for at reducere tabet af signaler sendt under vandet, da et andet medium end almindelig luft nedbryder et signal meget hurtigere. Gentagere kan bruges i mange forskellige indstillinger - fra et netværk, der skal dække en stor universitetscampus til radioudsendelser, der skal dække hundreder af miles - og til mange forskellige signaler. Installation af repeaters kan være meget mere omkostningseffektiv end at forsøge at opbygge et helt netværk over en stor mængde jord.