Hvad er en SSID?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

'Service set' i servicesætidentifikatorer refererer til det netværk, som computeren forsøger at nå. Disse netværk kaldes trådløse LAN'er eller trådløse lokalnetværk. Dette er typisk opsætningen i en bolig- eller mindre virksomhed. En internetudbyder bringer internettet ind i bygningen og forbinder det med et modem. Modemet har et kabel, der er forbundet til en trådløs router. Denne router distribuerer signalet til brugerne.
Ordet 'identifikator' i servicesætidentifikatorer henviser til navnet, der er tildelt netværket.

Typer

Et grundlæggende SSID er faktisk et sæt af ASCII (American Standard Kode til informationsudveksling, et universelt computersprog) tegn, der er unikke for en bestemt trådløs router. Denne grundlæggende identifikator er som regel routerens MAC-adresse (Media Access Control). En MAC-adresse er et unikt sæt kode tildelt til enhver internet- eller netværksgateway. Eksempelvis er modemet og routeren, der leveres af en internetudbyder og den trådløse adgangspunktet har hver især separate MAC-adresser. Desuden har det trådløse modtagerkort i en enkelt computer også en MAC-adresse og SSID.
Det store flertal af routere på markedet i dag understøtter forbedret SSID, hvilket gør det muligt at få et navn tildelt til netværket. Dette tillader en bruger på en virksomhed med gratis trådløst internet at få adgang til tjenesten ved navn på netværket, i stedet for ved hjælp af en 32-cifret kode.

Funktion

SSID'er tildeles typisk under routers installationsproces eller trådløst adgangspunkt (WAP). WAP-brugere og routere med forbrugere har opsætningsfunktioner, der kan køres ved installation. For eksempel er standardnavnet til Linksys-brand routere 'linksys'. Mange navngiver deres adgangspunkter med th eir egne efternavne eller navnene på de virksomheder, som netværket blev oprettet for. Oprettelse af et unikt navn er afgørende for brugervenlighed og en stabil forbindelse.

Misforståelser

Bare fordi en SSID udsendes til en bruger, betyder det ikke, at brugeren kan oprette forbindelse til det pågældende netværk. En computers trådløse software kan finde flere netværk i nærheden, men der er en meget god chance for, at netværksejeren har sikkerhedsforanstaltninger for at begrænse adgangen. For mange er det dette at beskytte 'trådløse strygere' eller personer, der stjæler deres naboer 'internetforbindelse uden at betale for sig selv. Ved adgangskodebeskyttende netværk forhindrer brugerne også andre adgang til filer på deres netværk.

Overvejelser

Producenter af routere og WAP'er har introduceret en funktion, der gør det muligt for brugerne at deaktivere udsendelsen af ​​SSID'en. På overfladen ser det ud som et effektivt sikkerhedsværktøj, der forhindrer folk i at polere bredbånd. Signal fra at blive cirkuleret. Sofistikerede computerbrugere har kunnet omgå denne blok. Den enkelte computers trådløse adgangskort har sin egen MAC-adresse og SSID, og ​​brugerne sikrer typisk ikke dem. Potentialet er, at en udenforbruger kunne finde denne SSID, indtaste computeren uden at bruge et kodeord og enten have adgang til computerens indhold eller dets internetforbindelse. Derfor anbefaler IT-fagfolk ikke dette som det eneste niveau af netværkssikkerhed. Den hurtige stigning af trådløst internet som et middel til forbindelse til World Wide Web har ført til en stigning i antallet af personer, der er vært for et trådløst signal. Trådløse internetadgangspunkter kan sende signaler med en rækkevidde på op til 120 fod, hvilket betyder, at brugere i kvarterer, lejlighedskomplekser, kommercielle parker og andre områder med store koncentrationer af mennesker kan se flere netværk.
Disse netværk kaldes service sæt identifikatorer (SSID'er).