Hvordan lukker WPA WiFi Security Gap?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er WPA?

WPA er også kendt som Wi-Fi Protected Access. Det er et program, der styres af Wi-Fi Alliance for at vise overholdelse af visse sikkerhedsforanstaltninger, som Wi-Fi Alliance har oprettet. Disse foranstaltninger blev oprettet, fordi tidligere opsætninger havde betydelige sikkerhedsproblemer, Wired Equivalent Privacy (WEP). WPA-standarden bruger dele af Temporal Key Integrity Protocol (TKIP). TKIP har evnen til at blive tilføjet til WPA-netværkskort via softwareopdateringer.

Hvordan er WPA en forbedring?

Et af de største problemer med den gamle WEP-standard er, at den var sårbar over for hacking. En af farerne ved Wi-Fi er, at informationen overføres gennem luften, hvilket betyder at den kan opfanges af alle inden for rækkevidde. Dette medfører særlige sikkerhedsproblemer. Wi-Fi krypteres ved hjælp af en række 'håndtryk', som er kommunikation mellem computeren og serveren. Disse meddelelser tjener til at autentificere alle signaler mellem adgangspunktet og computeren og kræver en særlig adgangskode. En af fordelene ved WPA-systemet er, at den koder og krypterer dette kodeord for håndtrykket, hvilket gør det meget sværere at opnå og kræver flere autentificeringstrin mellem computeren og Wi-Fi-adgangspunktet. Dette gør det meget sværere at modtage gratis Wi-Fi fra et adgangspunkt, men det betyder også, at det er langt vanskeligere at opfange vigtige oplysninger fra Wi-Fi ved hjælp af computere, som f.eks. Adgangskoder eller kreditkortnumre.

Farer ved WPA og Wi-Fi

Et kodeord er kun så stærkt som dets grundlag. Af denne grund anbefales det ikke at bruge enkle ord eller datoer, da disse kan være sprængte og true dit Wi-Fi-system. Derudover er det vigtigt at bevare din WPA-sikkerhed --- nogle Wi-Fi-netværk er usikrede, hvilket kan kompromittere sikkerheden for dine adgangskoder og andre følsomme oplysninger. Det er også vigtigt ikke at nedskrive dit WPA-kodeord eller give det ud, fordi hvis nogen har adgang til det, har de mulighed for at overvåge og aflytte din Wi-Fi-kommunikation.