Hvordan virker Ethernet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er Ethernet?

Ethernet er en form for forbindelse mellem computere, der danner grundlaget for de fleste lokalnetværk (LAN). Det tjener også som en af ​​de vigtigste metoder til at forbinde en computer eller et netværk til et internet hub. Oprindelsen af ​​Ethernet var ideen om at forbinde flere computere sammen i et netværk via koaksialkabler; Siden dengang er det udviklet til et langt mere sofistikeret system, der bruger specialiserede Ethernet-kabler, der forbinder til et centralt hub eller en router for at kunne sammenkæde flere computere.

Ethernet-hardware

Der er tre hovedstykker af Ethernet-hardware : Ethernet-kort eller adaptere, Ethernet-kabler og Ethernet-routere og hubs. Ethernet-kortet eller adapteren er den komponent, der faktisk er installeret i hver computer, der forbinder til netværket via Ethernet-kabel; det er den hardware, som computeren bruger til at transmittere og modtage datapakker på tværs af netværket og internettet. Ethernet-kabler kommer i en række stilarter, hvor de mest almindelige er kategori 5 (Cat5) eller kategori 6 (Cat6) kabler. Kablerne indeholder flere ledninger, der muliggør overførsel af data i begge retninger til og fra computeren. Den endelige hardwarekomponent er hub eller router, der bruges af netværket; Denne hardware styrer intracomputerdataene på tværs af netværket, så de rigtige computere kan dele det og også kan tjene som et link til internettet.

Ethernet og internettet

Når du bruger et Ethernet-netværk, skal netværket ' s-router fungerer også som en bro til internettet. Routeren forbinder mod modemet, som bærer internet-signalet, sender og modtager data pakkeanmodninger og dirigerer dem til de rigtige computere på netværket. Selvom et netværk ikke bruges og kun en enkelt computer er til stede, i de fleste tilfælde vil computeren forbinde modemet ved hjælp af et Ethernet-kabel (eller hvis en trådløs router bliver brugt, så bliver routeren tilsluttet modemet).