Hvordan virker Windows Printer Sharing?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning og konfiguration

Når du har tilsluttet printeren til Windows-pc'en, kan du konfigurere Windows-printerdeling. Åbn mappen 'Printere og faxe' i Windows XP ved at gå til 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel', klik på 'Printere og anden hardware', og klik derefter på 'Printere og faxe.' Klik på ikonet for printeren, og klik derefter på 'Del denne printer' i procesfeltet. Åbn 'Egenskaber', klik på fanen 'Deling', klik på 'Del navn', og klik derefter på 'OK'.

Andre computere kan oprette forbindelse til denne delte printer. Gå til 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel.' Fra, klik derefter på 'Printere og anden hardware', og klik derefter på 'Tilføj en printer . 'Klik på' Printer Connection ', og gennemse netværket for printeren. I Windows Vista kan du aktivere printerdeling ved at gå til afsnittet' Deling og opdagelse 'i vinduet' Netværk og delingscenter 'og derefter klikke på ned på pilen ved siden af ​​indstillingen 'Printer'. Klik på 'Tænd printerdeling', og klik derefter på 'Apply.'

Fejlfinding

Hvis printeren ikke virker, kan det være nødvendigt at genstarte printeren eller den computer, den er tilsluttet til. Kontroller, om der er et problem med kabelforbindelserne. Prøv at tage stikket til printerkabelforbindelsen ud af printeren, og sæt den i igen, hvis den stiger Det virker ikke, skal du gøre det i den anden ende af kabelforbindelsen ved at fjerne kablet fra pc'en og derefter tilslutte det igen. Hvis det stadig ikke virker, skal du muligvis afinstallere og geninstallere printerdriveren ved hjælp af installationssoftwaren. Konfigurer printerdeling igen.

Fordele ved printerdeling

Printerdeling sparer penge ved ikke at skulle købe flere printere for at opfylde printerens behov for hver computer. Det tillader også en bruger at udskrive fra et andet sted inden for netværket til at udskrive uden at have brug for at oprette forbindelse til printeren direkte. Desuden sparer vinduesprinterdeling også tid, da man kan udskrive uden at skulle gå til hovedcomputeren og vente med at skifte om udskrivning. I et trådløst netværk er dette meget gavnligt, så længe brugeren forbliver inden for 300 fod fra den trådløse router.