Hvordan virker et Ethernet-kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en netværksforbindelse.

En netværksforbindelse kan tage mange former. Det kan være et netværkskort, en netværksadapter, et netværkskort (NIC) eller en LAN-adapter. Disse er alle dele af computerhardware, der er lavet og designet til at kommunikere via et netværk af computere. De giver to lag af sikkerhed. Den første er et OSI-lag 1, som er et fysisk lag af sikkerhed. Den anden er en lag 2-enhed, som giver datasikkerhed. Den førstnævnte giver adgang til et bogstaveligt netværksmedium, og det andet giver et lavt niveau af datasikkerhed gennem et MAC adresseringssystem. Et grundlæggende netværkskort giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse via kabler eller uden fysisk ledning.

Netværksteknologier

Mens der findes en række hardwaretjenester til netværksforbindelser, er det mest almindelige Ethernet-kort. Ethvert Ethernet netværkskort indeholder sit eget unikke 48-cifrede nummer. Dette er gemt på Read Only Memory på hvert kort. Hvert kort på et Ethernet-netværk skal have sin egen MAC-adresse. De fleste kortleverandører vil købe store adresseblokke fra Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører. Hvert kort får en unik adresse for at sikre, at intet to kort har samme adresse.

Hvordan fungerer Ethernet-kort

Mens netværkskort historisk set skal programmeres til computerens bus, er den lave pris for Ethernet-kort har gjort dem allestedsnærværende i moderne teknologi. De fleste Ethernet-kort bruger mindst en af ​​fire måder til at bekræfte overførte data. Polling indebærer at bruge mikroprocessoren til at undersøge det perifere system, der styres. Programmeret I / O bruger systemadressen til den eksterne buss til at oprette en handling. Afbryd drevet I / O gør det muligt for den perifere komponent at lade centralprocessoren vide, hvornår den er klar til at sende data. Endelig tillader en proces, der kaldes DMA, en perifer komponent for at få adgang til den centrale processorhukommelse, så den overvåger sig selv.