Hvorfor har du brug for et plenum i et Ethernet-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er Plenum Cable?

Plenum-kabel er specifikt kabel udviklet til at løbe langs plenumområderne i kommercielle og beboelsesbygninger. Plenumområdet af en struktur er det område, hvor der er opvarmet og klimaanlæg, og luft kan cirkulere i hele huset. Plenum-kablet er lavet anderledes end de fleste andre kabler for at forhindre potentielle brandfarer i strukturen. Ethvert ledninger, der løber gennem et plenumrum, skal bruge plenumkabel og opfylde alle de krav, der følger med den etiket.

Plenumkabel til Ethernet

Plenumområder i en struktur er de mest almindelige steder at køre kabel til telefon , netværk og anden kommunikation ledninger. Ethernet er ingen undtagelse herfor. Plenum områder giver hjemmet og virksomhedsejere mulighed for at holde et rent kig på deres rum ved at køre de mange meter af cording gennem taget eller under gulvet i stedet for i rummet selv. Disse plenumrum kan dog blive brandfarer. Da plenumrummet holder en frisk strøm af ilt, kan ilten føde og sprede ilden gennem hele plenumrummet gennem hele strukturen, hvis en ild rammer et plenumrum. Derfor bruges plenum-kabel i stedet for regelmæssigt kabel til at opfylde brandkoder på plads for at lægge kommunikationskabel i plenumrum.

Brandkoder

Plenum Ethernetkabler skal laves til brandkode. Dette betyder, at kablet skal være brandsikkert og skal også være fremstillet af et materiale, der ikke udsender giftige kemikalier eller dampe, når de udsættes for flammer eller ekstrem varme.

Hvad det er fremstillet af

Monteringsprocessen af Plenum Ethernet-kabler er reguleret af National Fire Protection Association. De fleste plenumkabler er fremstillet af en af ​​to produkter - fluoreret ethylenpolymer eller polyvinylchlorid (PVC). Begge disse produkter er flammehæmmende og opfylder NFPA 90A-standarder.