Om Linksys Broadband Routers

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Linksys-selskabet blev startet i 1988 for at sælge netværksudstyr og til sidst forgrenede sig til webkameraer og multimedieprodukter til hjemmeunderholdning. Linksys producerede en trådløs router kaldet WRT54G i 2002, der brugte Linux-operativsystemet til sin firmware. Fordi Linux er omfattet af General Public License, måtte virksomheden frigive kildekoden til routeren, som gjorde det muligt for kunderne nemt at ændre routerne for at tilføje eller fjerne specifikke funktioner. Virksomheden blev købt af Cisco i 2003 og blev snart forgrenet til Voice Over Internet Protocol udstyr og netværkssoftware.

Funktion

Linksys bredbånds routere bruges til at forbinde flere forskellige computere sammen for at give dem alle mulighed for at dele et bredbånd eller kabel internetforbindelse, så de hver kan oprette forbindelse til websider eller sende e-mails. Du kan også opsætte et netværk mellem computeren, så alle kan sende filer til og fra hinanden til enhver tid uden at skulle bruge e-mail eller gemme filer til eksterne kilder som cd'er eller springdrev.

Funktioner

Alle Linksys bredbåndsroutere indeholder en 'stateful packet inspection' firewall, der fungerer på netværkslaget af Open Systems Interconnection Basic Reference Model og kontrollerer al indkommende trafik til netværket for at sikre, at uautoriserede brugere ikke forsøger at få adgang til dine computere eller sende dig uønsket software. Alle routere har også en indbygget switch for at opdele dit netværk i mindre stykker, så dataene, der sendes til og fra hver computer, ikke kolliderer sammen eller forårsager netværkstab.

Typer

Linksys routere er tilgængelig i kablede versioner som BEFSR81, der bruger Ethernet-kabler, der køres mellem hver computer til routeren og trådløse versioner som WRT150N, som sender signaler til en nærliggende computer, der har et trådløst netværkskort tilsluttet. De trådløse versioner er også tilgængelige ved hjælp af tre forskellige teknologier udviklet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører kaldet 802.11a, 802.11b og 802.11g. Hver teknologi er hurtigere end den sidste og giver hurtigere filoverførselshastigheder.

Overvejelser

Brug ekstra beskyttelsesforanstaltninger som software firewalls og virusscanningsprogrammer på hver computer, som du har knyttet til Linksys bredbåndsrouter for at sikre, at Dit netværk bliver ikke smittet med ondsindet software som en trojansk hest. Nogle Linksys-routere lejlighedsvis lider af øjeblikkelige hardwarefejl, som kan løses ved at tage stikket ud og derefter tilslutte netledningen igen eller ved at kontakte Linksys direkte for at få en firmwareopgradering sendt til routeren. De fleste husholdninger og kontormiljøer har flere computere, der hver især har brug for en hurtig bredbåndsforbindelse til internettet. Du kan sikre, at alle dine computere samtidig kan surfe på internettet uden yderligere månedlige omkostninger ved at installere en Linksys-router og oprette et lokalt netværk.