Om Switches Vs Hubs til Home Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

For at oprette et hjem- eller kontornetværk mellem flere pc'er skal du installere en netværksenhed, der styrer strømmen af ​​oplysninger til og fra hver af de vedhæftede enheder. Et netværksnav eller en switch kan bruges som den centrale netværksenhed for at give mange computere adgang til en internetforbindelse og dele filer.

Funktioner

Et netværksnav sender data, som den modtager ud gennem alle dens porte ved samtidig og lader de vedhæftede computere afgøre, hvor dataene skal ankomme. Datakollisioner, som nedsætter din netværkshastighed, forekommer ofte, når du bruger et hub, fordi flere data sendes til alle computere på samme tid. Hubs fungerer også i en stil kaldet 'halvduplex', som kun tillader data at strømme i en retning ad gangen.
En netværksskifte bryder lokalnetværket op i mindre dele, så data ikke kolliderer og fungerer også i fuld dupleks tilstand, som tillader data at strømme i to retninger på samme tid.

Typer < / h2> Begge kontakter og hubs er lavet af mange forskellige producenter og kommer i en række forskellige modeller, der hver især har forskellige funktioner. De er begge tilgængelige med forskellige antal porte, som normalt varierer fra fire til tyve for at give større antal computere mulighed for at De er også tilgængelige i trådløse formularer, så du ikke behøver at køre Ethernet-kabler mellem alle computere på netværket.

Overvejelser

Hverken en switch eller et hub tilbyder dit lokalnetværk enhver tilføjet hardwarebeskyttelse mod udefrafald af hackere eller ondsindet software. Netværks routere foretrækkes over en af ​​disse andre muligheder, fordi routere har indbyggede hardware firewalls, der forhindrer andre computere i at få adgang til dit netværk uden tilladelse.

Advarsel

Installer software på alle computere, der er knyttet til dit netværk for at blokere, fjerne eller opdage uønskede programmer som spyware eller trojanske heste. Installer firewalls på alle dine maskiner også, da netværkede computere er meget lettere for eksterne systemer at få adgang til. Oprettelse af et hjemmenetværk, der lader alle dine computere få adgang til internettet på samme tid, kan være en skræmmende opgave for den gennemsnitlige person. Hubs og switche tjener begge til at forbinde alle dine computere sammen, men de arbejder på meget forskellige måder.