Om Wi-Fi-adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløst internet (almindeligvis kendt som 'Wi-Fi') -adaptere virker meget ligesom den kablede netværksport på en bærbar computer, og erstatter kun den kablede Ethernet-forbindelse med radiobølger. Hvor en kabelbaseret computer skulle kommunikere over et netværk eller en internetforbindelse via en fysisk Ethernet-kabel, konverterer en Wi-Fi-adapter først computerens data til radiobølger og sender dem derefter over en sikker forbindelse til en trådløs router eller adgangspunkt Denne radioforbindelse er etableret og formidlet ved hjælp af en standard (802.11), der er oprettet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE), denne standard identificerer de relevante metoder til kommunikation af data på tværs af trådløse forbindelser, samtidig med at data pakke kollisioner og forvirring mellem flere netværksklienter . Ved at overholde standarden kan flere maskiner effektivt betjenes fra en enkelt router eller et adgangspunkt, hvilket skaber et kraftfuldt computernetværk helt uden kabelforbundne forbindelser.

Typer

Wi-Fi-adaptere er tilgængelige i mange typer, herunder Universal Serial Bus (USB), PCMCIA og PCI. Designet specifikt til at blive placeret i - og trække strøm fra - en stationær computers ekspansionsspor PCI-kort udøver ofte stor antenne og skaber et kraftigt signal, der gør det muligt for stationære computere at placeres næsten hvor som helst inden for et hjem eller kontor, mens de stadig har adgang til det trådløse netværk. En variant af PCI-kortet, PCMCIA-kortene kan også udøve en stor antenne og være i stand til at etablere trådløse netværksforbindelser over store afstande. Disse kort er imidlertid designet til at passe ind i de slanke, rektangulære ekspansionsspor i bærbare computere og nogle stationære maskiner. Da computerproducenter kollektivt bevæger sig mod USB-standarden (Universal Serial Bus), bliver USB Wi-Fi-adaptere stadig mere almindelige. Disse adaptere er små, bærbare og ofte relativt billige, samtidig med at de stadig giver mulighed for at skabe en stærk og sikker netværksforbindelse.

Versioner

Mens Wi-Fi-adaptere generelt overholder IEEE 802.11-standarden for trådløst netværk, Forskellige versioner af denne standard bruger gradvist stærkere komprimeringsteknikker for at opnå højere dataoverførselshastigheder. De ældre versioner af standarden, 802.11a og 802.11b, tilbød Wi-Fi dataoverførselshastigheder på omkring 11 megabit per sekund (udtrykt som 11 Mbps); som nyere, hurtigere adaptere er blevet tilgængelige, er disse tidlige versioner af Wi-Fi-adaptere blevet næsten forældede. En nyere version, 802.11g, bruger avanceret datakomprimering til at opnå hastigheder på op til 54 Mbps. Denne version af 802.11-protokollen blev hurtigt vedtaget og haft en prævalensregion for meget af det tidlige 21. århundrede. En nyere version, 802.11n, gradvist udfaser de ældre 'g' Wi-Fi-adaptere til fordel for endnu hurtigere netværksforbindelseshastigheder.

Fordele

Wi-Fi-adaptere har stort set befriet internet og andre netbrugere af deres fysiske begrænsninger, frigør dem til at arbejde trådløst fra ethvert sted, hvor et Wi-Fi-signal er tilgængeligt. Via Wi-Fi-adaptere og Wi-Fi-netværk kan ejeren af ​​bærbare computere - uanset hvor gammel den bærbare computer er - tage deres maskiner med dem og trådløst surfe på internettet fra f.eks. Kaffebarer, restauranter og lufthavne. På en mindre mobilfront tillader Wi-Fi-adaptere, at stationære brugere flytter deres computere længere væk fra det Wi-Fi-aktiverede netværksadgangspunkt, hvilket giver internetadgang eller lokalnetværk (LAN) -forbindelse fra steder som et børns rum, den eller køkken.

Overvejelser

Mens trådløst netværk er en bekvem, hurtig og næsten allestedsnærværende måde at etablere netværksforbindelser på, er det ikke uden farer. Som med alle radiosignaler kan data, der sendes over en Wi-Fi-forbindelse, muligvis blive opsnappet og dechifreret af alle med passende udstyr. Desuden kan tilslutning til offentlige netværk på steder som lufthavne eller cafeer udsætte ubeskyttede computere for hackingforsøg fra andre mere ondsindede brugere af netværket. Personlig firewallsoftware og andre trådløse netværksforanstaltninger bør være installeret og brugt, når du åbner offentlige Wi-Fi-netværk.

Advarsel

På nogle Wi-Fi-aktiverede steder, især lufthavne og hoteller, kan skadelige personer forsøge at få uautoriseret Zed adgang til en brugers computer ved at spoofing navnet på det lokale Wi-Fi-netværk. En hacker på netværket 'Hotel Free Wi-Fi', for eksempel, kan sætte sin computer op for at acceptere 'peer to peer' netværksforbindelser under netværksnavnet 'Hotel 2' eller 'Hotel Wi-Fi Backup.' Ubemærket brugere, der forbinder til hackerens maskine, kan risikere tab af data, identitetstyveri eller infektion med en computervirus. For at undgå sådanne ondsindede hackingforsøg skal brugerne altid sikre, at den valgte forbindelse er til et 'Netværk', 'Internet' eller 'Infrastruktur' -netværk. Medmindre brugeren har til hensigt at oprette forbindelse til en persons maskine, skal netværkstyperne 'Ad-Hoc' eller 'Peer to Peer' undgås. Med udbredelsen af ​​trådløs internetadgang (kendt som Wi-Fi) på så bekvemme steder som caféer, boghandlere og kaffebarer, er det ikke overraskende, at de fleste nye computere leveres med indbyggede Wi-Fi-funktioner. Ejere af gamle bærbare computere og endda stationære computere kan dog finde sig brug for en adapter for at drage fordel af de næsten allestedsnærværende Wi-Fi-tilbud.