Om eksterne modemmer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Langsomt til fælles brug efter Anden Verdenskrig, udviklede modemer som en del af militære operationer og telesektoren. Militæret udviklede et kommunikationssystem, hvor modemer konverterede alle oplysninger til en fælles form, der kunne sendes til forskellige forsvarsinstallationer og kommandokontorer rundt omkring i landet. Omkring 1960 udviklede AT u0026 T talebåndmodulatorer eller modemer, der konverterede en persons stemme til et signal, der kunne sendes via en ledning til en anden telefon, hvor den derefter blev konverteret tilbage til sin oprindelige form. Disse talebåndmodulatorer blev prototyperne til opkaldsmodemer.

Typer

Modemer kan groft kategoriseres i to grupper, afhængigt af hvor de er placeret. Interne modemer er placeret inde i en computer, en bærbar eller en mobiltelefonenhed. de sendes varierer og er begrænset i størrelse. De almindelige 56 Kb / sek modemer, der findes i en opkaldsforbindelse til computeren, findes også i bærbare computere og mobiltelefoner.
Eksterne modemer er, som navnet antyder, placeret uden for enhedens krop. Nogle gange betragtes en aircard eller anden kommunikationsenhed, der er delvist indsat i computeren eller mobiltelefonen, som et eksternt modem, men for det meste refererer udtrykket til en moduleringsenhed, der er helt anbragt uden for hovedkroppen af computer og forbundet med en ledning eller et kabel.

Funktion

Modemets hastighed måles i kilobytes pr. sekund. Dette betyder mængden af ​​data, som en modemkommunikationsenhed kan sende om et sekund. Data for internettet kvantificeres i en enhed, der hedder en byte, og en kilobyte er simpelthen et mål på 1000 bytes. Så et 56 kp opkaldsmodem, der er så almindeligt på hjemmecomputere, kan sende 56.000 byte information per sekund, hvis den fungerer ved fuld kapacitet. Modemer til denne hastighed er forholdsvis små, så det er ikke noget problem for fabrikanten at placere en i tårnet på din computer eller inde i din bærbare computer.
Men med fremkomsten af ​​højhastigheds internetforbindelser via kabel eller DSL , mængden af ​​data, der kan overføres per sekund, er vokset væsentligt, og som følge heraf er mange modemer nu placeret uden for computeren i en lille plastkasse eller beholder. Denne kompakte enhed kaldes sædvanligvis eksternt modem.

Funktioner

Siden år 2000 har kommunikationsmodemer vokset ganske hurtigt i ikke kun mængden af ​​data, de kan sende, men også hvor hurtigt de kan sende det . For at imødekomme denne udvikling har det været nødvendigt at flytte modemplaceringen inde fra computerens krop til en lille kasse, som dit kabelfirma giver og sidder på bordet lige ved siden af ​​computeren. Denne boks har utvivlsomt en speciel linje eller et kabel, der føder ind i systemet, som er installeret i din by eller by. Da komprimering og båndbredde nu er faktorer i driften af ​​moderne højhastighedsmodemer, er det lidt svært at kvantificere den aktuelle hastighed af et nuværende modem, men stort set kan enkle data sendes med hastigheder omkring 300 kilobit / sekund. Alt denne ekstra hastighed kommer ikke uden en pris, og prisen er tydelig i den lille plastik boks, som nu sidder ved siden af ​​mange computere.

Expert Insight

Mange bærbare computere og mobiltelefoner har et eksternt kommunikationsmodem, der kommer ind form af et luftkort eller et ekspreskort. Disse er kort, der glider ind i en særlig slot eller passer ind i en USB-terminal. Disse kommunikationsenheder betragtes også som eksterne modemer. Et modem er en kommunikationsenhed, der ændrer eller ændrer et analogt signal, så det kan overføres til en anden kommunikationsenhed eller computer. Når signalet ankommer til bestemmelsesstedet, kan det konverteres tilbage til den oprindelige formular. Derfor stammer ordet 'modem' fra to ord, modulering og demodulation. Begge ord beskriver passende kommunikationsprocessen, der finder sted under scenen, der opstår før og efter signalet sendes. Et modem kan være internt eller eksternt, men i dagens verden med højhastigheds-computere er de fleste modemmer nu eksterne.