Om trådløse bredbåndsroutere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

De første bredbåndsnetværk opstod i den senere del af 1990'erne. De indledende tilbud om højhastighedstog var centreret omkring kabelindustrien og dets tilknyttede højhastighedstilbud via kabelmodemer. ADSL-teknologien foregår kabelleverancerne af højhastighedstilgang i hjemmet og erhvervslivet, men det kom til det kommercielle marked ca. et til to år efter indførelsen af ​​kabelteknologier i 1996. Routerteknologi udviklede sig parallelt med den øgede tilgængelighed af båndbredde. Da teknologien blev forbedret, var routeromkostningerne drevet samtidig med at routerfabrikanterne leverede større automatisering til routerinstallation.Disse faktorer gjorde det muligt for gennemsnitsforbrugeren at kunne etablere kablede - og senere trådløse netværk i hjemmet og erhvervslivet. Som følge heraf brugt bredbåndsbrug i USA steg fra 18 millioner i 2003 til over 58 millioner husstande i 2008. Det fortsætter med at udvide.

Funktion

For at dele broen adband-forbindelse i et hjem eller en virksomhed med enten et kablet eller trådløst lokalnetværk, skal en bredbåndsrouter installeres. Routeren giver funktioner som netværksafbrydere, DHCP-servere og firewalls. De fleste bredbånds routere understøtter alle grundlæggende internetfunktioner. Nogle bredbånds routere understøtter ikke den multistøgende netværksprotokol, der findes i nogle massive multispiller-internetspil, men det er generelt den eneste blok.

Typer

Der findes flere typer bredbånds routere på markedet i dag. De generelle kategorier af router er kun hard-wired eller en kombineret hard-wired og trådløs router. Hard-wired routere var de første til at komme på markedet. Da behovet for netværkskontor og forskningsrum voksede, udviklede routeren sig for at give mange computere mulighed for at dele lokale netværksforbindelser, som delte en fælles grænseflade til internettet via LAN-routeren. Denne arkitektur kræver et kat 5 Ethernet-kabel, der skal køres mellem computere på LAN og routeren (eller LAN-hub).

Fordele ved en hardkablet router og tilhørende netværk er øget sikkerhed over trådløse netværksprotokoller samt potentialet for øget båndbredde. Ulemper omfatter sandsynligheden for øgede omkostninger. Trådløse routere udfører den samme funktion som den kablede rækkevidde; Men de kræver ikke så meget infrastrukturinstallation.

Funktioner

Bredbånds routere, der er tilgængelige kommercielt, giver en række funktioner. For det første er antallet af Ethernet-porte, som en router giver udgående service, et godt aktiv. Selvom hjemmet eller virksomheden har til hensigt at levere trådløs forbindelse, har det flere Ethernet-udgange, at netværksadministratoren kan tilslutte perifert udstyr til routeren for at muliggøre netværksdeling af gearet. Eksempler er printere, scannere og kopimaskiner. Det er også et godt aktiv, hvis routeren også kan give trådløs forbindelse. Det tredje element, som alle routere giver, er et konfigurationsprogram, der gør det muligt for netværksadministratoren at indstille firewall-, LAN- og trådløse sikkerhedsindstillinger.

Overvejelser

Der er en række overvejelser, der skal tages i betragtning, når man køber en bredbåndsrouter. Det er vigtigt at identificere ens mål for netværket. Hvis du bruger routeren til en lille virksomhed eller hjemme, skal du købe en trådløse eller kabelbaserede router nedadgående gennem en lokal forhandler vil normalt være tilstrækkelig. Selvom mange printere og scannere nu også kan oprette forbindelse til netværket via en trådløs forbindelse, kan mange gamle printere kun have mulighed for at være hardt tilsluttet en router .

Hvis du køber en router til et stort hjem eller forretning, er rækkevidden af ​​en trådløs router muligvis ikke tilstrækkelig til at dække hele strukturen. I dette tilfælde kan du købe en mindre router til at fungere som en repeater. kræves. Til hard-wired muligheder på l arger skala model, kan der kræves opkøb af en eller flere internet hubs til at give internetadgang på tværs af alle de ønskede steder. Bredbåndsinternet er en af ​​de mest eftertragtede tjenester blandt forbrugerne. En vigtig hjørnesten i udbredelsen af ​​bredbåndsbrug var modenhed og reduktion i omkostningerne for både kablede og trådløse bredbånds routere. Fra 2003 til 2007 blev den eksponentielle vækst i hjemmet og erhvervslivet brug af højhastigheds-internet aktiveret af fremskridt inden for router teknologi. Dette gjorde det muligt for den gennemsnitlige forbruger at have mulighed for både at købe og installere sin første hjemmerouter uden hjælp fra højtbetalte teknikere. På grund af denne udvikling er det blevet mere tilgængeligt for kunder overalt.