Om trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Trådløst internet er en enheds evne til at få adgang til internettet uden brug af en ledning. Den trådløse internet-enhed sender et radiosignal til et LAN, som derefter overfører dataene til internettet. Trådløse internetbrugere skal være tæt på et Wi-Fi-LAN eller et Wi-Fi-hotspot for at oprette forbindelse til internettet. For nogle Wi-Fi-hotspots skal internetbrugeren have adgangskode for at få adgang til Wi-Fi.

Fordele

Trådløst internet giver stor frihed til den trådløse internetbruger. Internetbrugere kan få adgang til trådløst internet uden at skulle bruge en ledning, og rejsende skal simpelthen finde et Wi-Fi-hotspot for at få adgang til internettet. For eksempel kan Wi-Fi findes i alle Starbucks-caféer, der findes i mange byer.

Typer

Et stort udvalg af enheder kan have Wi-Fi. Det mest oplagte er desktops og bærbare computere, som næsten universelt har Wi-Fi-funktioner. Mobiltelefoner, personlige digitale assistenter og MP3-afspillere har også ofte adgang til internettet, ligesom spillekonsoller.

Advarsel

Wi-Fi-signalerne i forskellige lande opererer ved forskellige frekvenser. Som følge heraf kan en bruger have brug for en adapter for at kunne bruge Wi-Fi. Wi-Fi har ikke en meget lang rækkevidde, og nogle meget store bygninger skal have flere Wi-Fi-netværk. Wi-Fi er også et sikkerhedsproblem, fordi signalet er let at håndtere.

Potentiel

Sunnydale, Californien var den første by til at levere Wi-Fi i hele verden. Andre har fulgt efter, nogle opkrævninger for denne service og nogle ikke. Internetbrugere kan også købe luftkort, som gør det muligt for internetbrugeren at få adgang til internettet på langt afstand. Det månedlige gebyr for luftkort er generelt højere end det månedlige gebyr for Wi-Fi. Wi-Fi er et alternativ til digitalt kabel og opkald. LAN-modemet er en separat enhed, der forbinder til internettet, og Wi-Fi-enheden på internetadgangenheden bruger et signal til at oprette forbindelse til dette LAN-modem. Denne innovation frigør internetbrugere fra at skulle oprette forbindelse til internettet via et mindre mobilt kabel eller telefonlinje.