Router Tutorials

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Routere bruges til at oprette netværk, som computerbrugere kan få adgang til eksternt. De gør det muligt for hjem- og kontorbrugere at oprette private netværk og at bruge den samme internetportal. De kan give sikkerhed for private netværk ved at tillade krypterede adgangskoder. Routere har mulighed for at filtrere trafikken, der går både ud og ind gennem den, og mange routere kan tilføje ekstra sikkerhed ved at fungere som en firewall.

Typer

Der er to grundlæggende routertyper. Statiske routere bruger statiske IP-adresser (Internet Protocol). Hvad dette betyder er, at IP-adressen forbliver uændret. Visse netværkssoftware kræver en statisk IP, da den programmeres permanent. Dynamiske routere bruger dynamiske IP-adresser. Dette betyder, at IP-adressen ændres hver gang en bruger opretter forbindelse til netværket eller internettet. Internetforbindelser (via din bredbånds- eller opkaldsservice) bruger dynamiske forbindelser, og du får tilfældigt brug af en IP-adresse fra den pulje, din internetudbyder har adgang til. For den typiske hjemmebruger er hver type router i orden.

Funktioner

Hvis du har en kablet router, skal du tilslutte den direkte til dit hjem eller kontorets primære computer ved hjælp af en Ethernet-kabel, som er normalt forsynet.Hvis du har en trådløs router, vil du forbinde den fjernt.For det alligevel vil de stadig kræve en forbindelse til både en kilde til elektricitet og din internet gateway, f.eks. dit modem. Opsætningen er enkel og ligetil, så vær ikke skræmt.

Overvejelser

Når du vælger en router, skal du sørge for, at den understøtter den type internetforbindelse, du bruger. Hvis du ikke er sikker på, hvad din internetforbindelse er, skal du kontakte din internetudbyder. være i stand til at anbefale en router, der fungerer bedst for dig. De fleste nyere modeller af routere understøtter bredbåndsinternet, som f.eks. kabel eller DSL. Hvis du bruger en ældre tjeneste, f.eks. opkald eller nyere service, f.eks. fiberoptisk service, kan kræve en særlig router.

Advarsel

R Outers kan være problematisk for visse applikationer. Visse internet spil fungerer ikke korrekt, hvis du bruger en router. Hvis du eller nogen i dit hjem er en stor tid gamer, gør nogle undersøgelser. Du skal sandsynligvis investere i en mere avanceret, dyrere router. Andre netværksapplikationer, som f.eks. 'NetMeeting', fungerer muligvis ikke med en router. Hvis der er et internetapplikations- eller netværksprogram, som du ofte bruger, skal du kontrollere dem, så din router understøttes. Routere er enheder, der giver dig mulighed for at installere dit eget netværk hjemme eller på dit kontor. De kan være trådløse eller kræve ledninger og fungerer som internetgateways. Hvad det betyder er, at din router giver dig adgang til en eksisterende internetforbindelse ved hjælp af en hvilken som helst computer i dit hjem eller kontor. Lær hvordan routere fungerer, og hvad du skal gøre for at oprette din egen router.