Sådan aktiveres sikkerhed på dit trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Før du forsøger at aktivere sikkerhed på dit trådløse netværk, skal du hente MAC-id'et for hver enhed, der vil være på netværket. I Windows kan dette opnås ved at vælge KØR fra Start-menuen. Skriv CMD. Skriv IPCONFIG / ALL ved prompten. Din pc vil have et MAC-id for hver Ethernet-port. Sørg for at bruge den til din trådløse forbindelse. Et eksempel på et MAC-id er 00 19 6B E8 2B 0B.

2.

Få adgang til din router. Den trådløse routerhåndbog indeholder instruktioner om adgang til routerindstillingerne. Proceduren involverer indtastning af routerens IP-adresse i din webbrowser i stedet for en webadresse.

3.

Din router vil have en fane mærket Access Restrictions eller noget lignende. En politik kan oprettes til en pc eller en gruppe af pc'er. Indtast MAC-id'en for hver pc i politikken. Sørg for at gemme ændringerne, når du er færdig.

Tips og Advarsler

  • En fordel ved denne metode er, at nogle pc'er kan begrænses til bestemte timer på dagen.
  • Sørg for at inkludere MAC-id'et for ethvert netværk printere.
  • Alt for ofte oprettes et trådløst netværk ved hjælp af fabriksindstillingerne, som efterlader dit netværk med ringe eller ingen sikkerhed. Ofte skyldes dette den tilsyneladende kompleksitet at dechiffrere termer som WPA eller WEP. En meget enklere metode indebærer at begrænse adgangen til bestemte pc'er ved at henvise til en unik identifikator kaldet et MAC-id.